Дружина Петра Порошенка разом із «телевітамінками» оцінила красоти гіпсової пам’ятки Тернопільщини (фото)

Опубліковано в Життя краю 21.06.2018

Марина Порошенко, яка завітала на Тернопільщину із робочим візитом, не оминула нагоди відвідати найвідомішу печеру Західної України – Кришталеву. А супроводжували першу леді до гіпсової пам’ятки учасники програми «Телевітамінки» Радим Макогін та Аня Білорус спільно з авторкою програми Оленою Мудрою.

Перед цим краяни приготували довгоочікуваної гості етнографічну експозицію з ляльок, народної борщівської вишиванки, яка неабияк зацікавила пані Марину.

Особливо радо зустріли гостю наші дітлахи Аня та Радим, адже саме на прохання малечі Марина Порошенко завітала до печери. Діти запросили до нас першу леді, коли перебували на зустрічі з юними журналістами у столиці України у грудні минулого року. До речі, для пані Марини це була перша спелеологічна екскурсія. Дружина Президента завбачливо взяла з собою кросівки та перевзулася з туфель, аби ніякі незручності не заважали жінці мандрувати природними підземеллями. Під час екскурсії Марина Порошенко дізналася немало пізнавальних фактів про печеру Кришталеву не тільки від наших телевітамінчиків, але й від екскурсоводки Надії Семенюк. У глибинах підземного гіпсового дива на головну гостю чекав неабиякий сюрприз – музиканти ансамблю скрипалів «Гармонія» Борщівської школи мистецтв «зачарували» відвідувачів приємними мелодіями. А на завершення цікавої екскурсії ми посмакували неперевершеними пампушками з вишнями й маком та втамували спрагу узваром, — розповіла Олена Мудра.

Пані Олена підмітила, що перед тим, пані Марина вирушила додому, Радим Макогін та Аня Білорус вручили жінці особливі подарунки — альбоми з краєвидами Дністровського каньйону, лист президенту України Петру Олексійовичу Порошенко з запрошенням приїхати посплавлятися на Дністрі.

Фото — Олени Мудрої

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.