На Тернопільщині Марина Порошенко підписала документ, який вирішить долю «особливих» дітей (фото)

Опубліковано в Життя краю 20.06.2018

Щоб дітки з особливими потребами Тернопільщини отримали належну освіту та в майбутньому могли вдало себе зреалізувати в улюбленій галузі, дружина Президента України підписала у Вишнівецькому палаці з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною два важливі документи в рамках проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Як наголосила Марина Порошенко під час підписання Меморандумів, Тернопільщина – 19-та область, яка долучилася до проекту із впровадження інклюзивної освіти.

— Дуже добре, що Тернопільська область нині доєднується до проекту. Це дуже важлива подія, яка ще раз засвідчує, що наша держава взяла напрямок введення здорових європейських цінностей та створює на своїх теренах справді ті людські принципи життя, які допоможуть нам підтримувати один одного та завжди звертати увагу на людей, що знаходяться поруч. Дуже приємно, що сьогодні до нашої команди однодумців доєдналися й тернопільські друзі. Ознайомившись зі статистикою, я дізналася, що у вас в області на сьогоднішній день вже існує 47 інклюзивних шкіл, в яких навчається 139 дітей з особливими освітніми потребами. Це свідчить лише про те, що Тернопільщина не чекає того, що до вас надійде із центральної області якась вказівка, а самі робите все для того, аби створити у себе  хороші умови для особливих діток, повідомила Марина Порошенко.

В ході підписання Меморандуму пані Марина передала голові ТОДА типові проекти медіатеки та ресурсної кімнати, розроблені Фондом Порошенка та рекомендовані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час створення нового освітнього простору.

— Якщо декілька років тому в нас було лише одне місто обласного значення, то на сьогоднішній день ми вже маємо чотири міста, сімнадцять районів, сорок дві ОТГ. Це свідчить лише про те, що ми маємо встигати не тільки належно виконувати адміністративну реформу, але й створювати належні умови отримання освіти для кожної дитини, яка потребує нашої уваги, підтримки та піклування з нашого боку. Важливо, що на інклюзивну освіту області з державного бюджету буде виділено 160 тис. гривень. На кожен клас буде спрямовано 24 тис. гривень. Хочу запевнити кожного, що до 1 вересня програма із впровадження інклюзивної освіти охопить щонайменше 500 дітей на Тернопільщині, — наголосив під час підписання меморандуму Степан Барна.

Очільник ТОДА наголосив, що, спільно з впровадженням реформи, на Тернопільщині потрібно вжити заходів для того, аби у батьків зросла довіра до закладів інклюзивної освіти і ті з «легким» серцем віддавали своїх чад на навчання.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.