Тернополяни та львів’яни говорили про наболіле й ділилися досвідом 

Опубліковано в Життя краю 19.06.2018

Спільний розгляд питань організації міського простору, впровадження в роботу нових технологій, реалізація успішних та знакових проектів та багато інших тем обговорили 18 червня  у Центрі науки спільно з гостями зі Львова.

Під час зустрічі також відбувся розгляд важливих питань, які пов'язанні з урбаністикою міст.

— Під час бесіди ми не могли не порушити проблем, які стосуються обох обласних центрів. Окрім цього ми презентували делегатам свої розробки в ІТ-галузі та систему оплати проїзду в міському наземному транспорті за допомогою безконтактних банківських карток та NFC-пристроїв у міському й приватному громадському транспорті. Я певен, що для львівських гостей ця тема була доволі важливою, адже в місті Лева нова система оплати лише стартує. Нам було дуже цікаво говорити про спільні проекти, які є добре продуманими та в яких залучено певний європейський досвід. Ми також могли порівняти результати роботи над певними задумами, які реалізовувалися в різних містах. Ми також дійшли висновку, що питання, з якими стикаються ті чи інші міста, є типовими, дотичними. А відрізняються лише ресурсами, які потрібно спрямовувати на їхнє втілення, — розповів один із учасників заходу, заступник міського голови Леонід Бицюра.

Пан Леонід підмітив, що як тернополянам, так і львівянам безпосередньо доводиться стикатися з питаннями тарифоутворення, утилізації сміття,  організації оплати за громадський транспорт, освіти, медицини, будівництва тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.