У Тернополі просто посеред парку «працевлаштовуватимуть» дітей та АТОвців

Опубліковано в Життя краю 18.06.2018

Традиційний міжнародний проект «Місто професій» відбудеться у Тернополі 30 червня. Цьогоріч формат проведення заходу буде дещо іншим. Окрім імпровізованого працевлаштування дітей, відбудеться ще й «Фестиваль вакансій для ветеранів АТО». Вперше у Тернополі цих два проекти вирішили об’єднати.

Захід відбуватиметься у парк ім. Т. Шевченка. Територію поділять на дві локації – для дітей та колишніх військових. При вході в «Місто професій» юні учасники отримають паспорт. Згодом фахівці своїх галузей проведуть для дітей майстер-класи. АТОвці матимуть змогу більше дізнатись про професії та знайти собі заняття для душі.

– Попередньо «Місто професій» відбувалось у Львові. Участь у ньому взяли 30 тисяч учасників, з яких – 10 тисяч дітей. Є шанс, що в Тернополі захід відвідають не менше людей. Для ветеранів АТО це буде гарна нагода не лише провести час з сімє’ю, але й побачити нові можливості для себе. Варто відзначити, що на Тернопільщині спостерігається  найбільша концентрація хлопців та дівчат, які повернулись з війни. Саме тому проект дуже важливо тут реалізувати, – пояснила ідеолог проекту «Міста професій» Тетяна Люлька.

За словами Тетяни Люльки, головна ідея «Міста професій» – формувати у громадян розуміння свідомого вибору та зробити так, аби кожна людина мала можливість реалізовувати свій потенціал.

Під час прес-конференції щодо проведення заходу керівники проектів «Місто професій» та «Фестиваль вакансій для ветеранів» АТО підписали у Тернопільській обласній державній адміністрації меморандум про співпрацю.

Розпочнеться проект о 15 годині 30 червня.

До слова, «Місто професій» в Україні відбувається вже вп’яте.

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.