Відтепер купатися на «Циганці» тернополянам буде безпечніше

Опубліковано в Життя краю 12.06.2018

Пляж «Циганка» тепер офіційно відкритий для купання. Доступну для плавання територію огородили буями, а рятувальники, готові допомогти у надзвичайних ситуаціях, чергують на пляжі щодня.

– Відповідно до вимог керівних документів ми організували роботу рятувального поста 3-ої категорії. Окрім цього, огородили територію, до якої можна запливати та закупили для чергових необхідне обладнання. Відтепер на «Циганці» щодня чергуватимуть по двоє рятувальників у будні дні – з 11 до 21 год, а в неділю – з 9 до 21. Протяжність берегової лінії становить 280 метрів, – розповідає заступник директора КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» Тарас Дячун.

За словами Тараса Дячуна, в кінці квітня рятувально-водолазна служба обстежувала дно поблизу «Циганки», вилучила небезпечні предмети з води та підготувала відповідні документи.

На облаштування пляжу для купання вже витратили орієнтовно 100 тис. грн (огороджувальна сітка, жилети, оплата праці рятувальників, буї). Загалом повноцінне функціонування «Циганки» обійдеться приблизно у півмільйона, адже у майбутньому тут планують встелити пісок та закупити для чергових рятувальників моторний човен.

Головне фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.