Тернополянам допомагали позбутися від куріння за допомогою солодощів (фото)

Опубліковано в Життя краю 04.06.2018

З нагоди Всесвітнього дня без тютюну 31 травня на двох тернопільських локаціях – Театральному майдані та вулиці Сагайдачного відбулася соціально-просвітницька акція «Обміняй цигарку на цукерку».

Під час проведення заходу організатори та волонтери пропонували бажаючим позбутися звички тютюнопаління обміняти цигарки на шоколадні цукерки. Також всі охочі могли отримати від спеціалістів консультації з питань здорового способу життя. В рамках акції в місті учасники також вимірювали людям АТ, роздавали санітарно-освітню літературу.

З кожним роком число людей, які стають залежними від тютюнопаління, лише зростає. Якщо особам у віці 30-35 років вдається позбутися цієї згубної звички, вони можуть уникнути проблем зі здоров’ям, які чекали би їх попереду. Якщо ж люди не кинули палити після 35-річного віку, то надалі це зробити їм буде набагато складніше. Саме тому учасники сьогоднішньої акції вкотре нагадують кожному перехожому курцю, що зі шкідливою звичкою треба боротися. Тютюновий дим, який людина вдихає, є в 4-5 разів небезпечнішим, аніж дим з вихлопної труби. Паління призводить до виникнення в організмі 25 супутніх хвороб. У світі щороку через наслідки залежності помирає близько шести мільйонів людей, щосекунди – 8 осіб. А в Україні від куріння щорічно прощаються із життям близько 100 тисяч людей, — повідомив під час заходу директор обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Богдан Рокочий.

Варто зазначити, що соціально-просвітницький захід відбувся за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради, управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації, Центру здоров’я,Тернопільського обласного центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тернопільського обласного Товариства Червоного Хреста, та інших зацікавлених організацій.

Фото - з сайту Тернопільського обласного Центру здоров'я

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.