Тернополяни можуть поставити питання поліцейському за допомогою комп’ютера чи іншого ґаджета

Опубліковано в Життя краю 30.05.2018

У Тернополі відтепер діє онлайн-платформа «bezpechne.community», за допомогою якої можна оперативно отримати відповіді на будь-які питання містян – від правової консультації до питань щодо роботи тернопільської поліції, порушень правил дорожнього руху, підозрілих людей чи іншу незаконну діяльність. Така оперативна комунікація забезпечить кращу взаємодію поліції з населенням.

Нова платформа має дві функції: перша — «запитай поліцейського» (тернополяни можуть повідомити правоохоронців про певне правопорушення чи отримати відповідь на своє питання); друга — «Електронний кабінет дільничного», який поки що у процесі розробки ( можна побачити основну інформацію про свого дільничного та написати йому приватне повідомлення).

Детальніше про те, як на сайті «bezpechne.community» формуються відповіді на запитання людей, розповіла - модераторка онлайн-сервісу Ірина Білик.

— Якщо питання стосуватимуться роботи патрульних поліцейських, то ми оперативно перенаправимо їх в Управління патрульної поліції, а якщо мова йтиме про питання у сфері законодавства, то в цьому випадку нам допоможуть представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області. Інколи бувають такі ситуації, коли для того, аби надати повноцінну відповідь, ми не обійдемося без допомоги громадських організацій. Наприклад, це стосується запитань, як отримати психологічну, соціальну допомогу. Ми стараємося писати для людей відповіді не суто діловою мовою, якою послуговуються певні установи, а такою, яка би була зрозуміла кожному жителю, — повідомила пані Ірина.

Модераторка також підмітила, що нова платформа зручна насамперед тим, що люди не завжди мають час йти до поліцейської дільниці, аби написати звернення, чи не можуть довго чекати на відповідь. На заповнення форми потрібно витратити значно менше часу, аніж би довелося йти в поліцію. 

Дівчина також покроково проінформувала, як тернополяни повинні подавати на сайті звернення та переглядати, скільки нових звернень вже було заповнено.

  1. Щоб поставити питання, натисніть на червоний квадрат у верхньому правому кутку. Заповніть поля та надішліть питання адміністратору. Посилання на відповідь прийде вам на електронну пошту. Важливо, що надсилати питання ви можете й анонімно, не вказуючи у відповідному полі свого ім’я. Окрім анонімних повідомлень чи від власного імені, на сайті можна подати і офіційне звернення в поліцію.
  2. Натиснувши на зелені та червоні піктограми на карті сайту, можна переглянути питання інших людей та побачити й відповіді на їхні запити. Червоні піктограмі — відповідь очікується, зелені — відповідь вже є.
  3. Аби дізнатись, хто ваш дільничний інспектор, просто введіть адресу, що цікавить, у пошуковий рядок, натисніть Enter і дивіться картку вашого дільничного. Тут можна дізнатися, з якими питаннями до нього можна звернутись.
  4. У профілі кожного дільничного ви знайдете також коротку інформацію про ваш мікрорайон та посилання на гід по ньому.

Варто зазначити, що сайт було запущено в Тернополі у рамках проекту «Офіс безпеки», реалізованого Центром громадського контролю «ДІЙ!» задля того, аби громадськість могла отримувати правові консультації від патрульних поліцейських, юристів та правозахисників.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.