Сотні тернополян відзначили День Героїв грандіозною ходою (фото)

Опубліковано в Життя краю 23.05.2018

З нагоди свята Героїв центральними вулицями Тернополя, від бульвару Данила Галицького до Театрального майдану, пройшла урочиста хода у вишиванках.

Уже вкотре в такий спосіб громадськість та представники влади вшановують тих, хто боровся за волю української держави та нації в різні історичні періоди.

– Вже упродовж 80-ти років українці вшановують День Героїв. Навіть попри комуністичний режим та поневіряння, цей день громадяни відзначали підпільно. Згадували борців за незалежність й за межами рідного дому – в українській діаспорі. На жаль, сьогодні когорта Героїв України продовжує поповнюватись сучасниками, які віддали життя, боронячи східні кордони держави. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед Героями, їхніми сім’ями та матерями. На таких відважних людей повинні рівнятись ми всі та наші майбутні покоління, – звернувся до присутніх голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

З вітальним словом виступив й очільник Тернополя Сергій Надал, який наголосив на важливості пошани Героїв та національних символів.

– Традиційно 23 травня ми відзначаємо День Героїв. Сьогодні ми вшановуємо тих, хто боровся і продовжує боротись зараз. У Тернополі традиція святкування Дня Героїв є дуже глибокою, бо для багатьох це не просто святковий день календаря, а частина особистої чи родинної історії. Герої — це ті, хто творять історію, не зважаючи на труднощі, страх та зневіру. Це ті люди, які допомагають піднятись масам. Саме сьогодні ми всі маємо показати пошану до наших Героїв і національних символів, адже досі існують ті, хто намагається нас принизити та очорнити, – зазначив Сергій Надал.  

Також у рамках заходу на Театральному майдані відбувся концерт за участю українського музичного гурту «TaRuta».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.