У центрі Тернополя перехожі отримували презервативи, лубриканти та «Абетки самозахисту» (фото)

Опубліковано в Життя краю 21.05.2018

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція відбулася 20 травня  з 11 до 13 години на Театральному майдані міста з нагоди Міжнародного дня пам’яті людей, які померли від СНІДу. Захід провели під гаслом «100% життя» представники ГО «Джерела громадського здоров’я» за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Близько десяти учасників акції роздавали пересічним людям засоби контрацепції, лубриканти (гелі-змазки) та буклети «Абетка самозахисту. З інформаційного листа-самозахисту люди могли дізнатися чимало цікавого щодо важливих тем здоров’я: «Чи передається ВІЛ через дружбу?»; «Навіщо потрібно проходити тест на ВІЛ?»; «Про гепатит С»; «Що треба знати про туберкульоз?».

Більшість тернополян охоче брали з рук учасників акції речі для інтимного використання й інформаційні матеріали, проте були люди, які мовчки проходили осторонь чи відмовлялися від безкоштовних речей.

Як розповіла організаторка заходу керівниця ГО «Джерела громадського здоров’я» Тетяна Козарецька, така акція відбувається у Тернополі вже 10 років, проте цьогоріч захід спрямований на безпосереднє інформування ще однієї групи населення – ЛГБТ-людей.

— Кожної третьої неділі травня така акції проходить не тільки в Тернополі, але й в інших містах України та світу. Нині до спільної нашої роботи залучені волонтери з «Червоного хреста», ГО «Асоціація жінок України», ГО «Тернопільська правозахисна група», волонтери з ТНПУ. Сьогодні на Театральному майдані також є і лікар-інфекціоніст, до якого тернополяни можуть звернутися за більш детальною медичною консультацією чи для проведення медогляду. Наша акція спрямована на те, щоб проінформоване населення більше дбало про власне здоров’я: вело здоровий спосіб життя, не боялося тестуватися, використовувало засоби контрацепції, — повідомила Тетяна Козарецька.

Пані Тетяна наголосила, що сьогодні було роздало близько 3 000 презервативів, 8 000 лубрикантів та 200 буклетів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.