У Тернополі встановили унікальний вишиваний рекорд за участю сотні депутатів (фото)

Опубліковано в Життя краю 14.05.2018

Депутати різних рівнів, починаючи від сільських і закінчуючи народними обранцями, 13 травня з’їхалися до Тернополя з районів, громад, інших областей, аби на одній локації встановити новий рекорд. Зафіксувати найбільшу кількість посадовців у вишиванках – 350 депутатів таки вдалося і Книга рекордів України поповнилася новим досягненням.

Ідея встановити найбільший вишиваний рекорд України в категорії «Масові заходи» виникла в організаторів заходу тому, що цьогоріч у Файному місті відбувається 10-й ювілейний Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки».

Для того, аби не виникло ніяких сумнівів у кількості учасників у вишиванках, у День матері кожен депутат повинен був попередньо зареєструватися. Доки одні обранці затверджували свою присутність на заході підписами, інші учасники не гаяли часу та організували біля пам'ятника Степану Бандері невеликий імпровізований виступ: співали та розповідали про свої вишиванки. А близько 16-ї години керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зафіксувала досягнення та привітала депутатів із новими здобутками.

Мабуть дуже символічно, що фестиваль вишиванки проходить у Тернополі саме в День матері, адже саме матусині руки для багатьох з нас вишивали сорочку. А сьогодні від імені Національного реєстру рекордів України я урочисто оголошую унікальний рекорд, який ще ми ніколи не фіксували. Досягнення є особливим тому, що його учасниками, а не організаторами чи партнерами, стали саме депутати всіх рівнів. Мені приємно, що рекорд було встановлено саме на Тернопільщини, адже це місто не даремно славиться великим різноманіттям вишиванок. І сьогодні я задивлялася більше не на депутатів, а на їхній чудовий вишитий одяг, — розповіла Лана Ветрова.

Привітав тернополян із важливим днем і багаторічний організатор Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» Євген Філь.

Фестиваль вишиванок відкрив для кожного з нас вагоме відкриття – є речі, які об’єднують українців не залежно від того, до якої партії ти належиш, якого віросповідання дотримуєшся чи які повноваження виконуєш у державі. Гілка калини, тризуб, прапор, гімн завжди будуть об’єднуючими факторами в житті українців, — наголосив пан Євген.

Варто зазначити, що на фестивалі також було представлено міжнародний вишитий рушник єднання «Цвіт вишиванки», довжина якого 12 метрів. На ньому мають з’явитися вишивки з традиційними орнаментами усіх областей України та Криму, а також вишиття з 25-ти країн, де компактно проживають українці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.