В одному з тернопільських скверів посадили 127 вартісних саджанців (фото)

Опубліковано в Життя краю 27.04.2018

За участю влади та волонтерів у «Сквері Волонтерів», що на площі Героїв Євромайдану, 26 квітня відбулася висадка 27 катальп та 100 червоних барбарисів, які мають добре прижитися до низинних ґрунтів території.

Для того, аби посадити цінні саджанці, працівникам ЖКГ довелося попередньо вирізати у сквері 12 дерев і 30 кущів. Для нової висадки було обрано саме катальпи й барбариси (привезені з Кременецького дендропарку та Закарпаття) тому, що дерева непогано адаптовуються до тернопільського клімату і землі, до того ж чудово підходять для ландшафту скверу.

До висадки саджанців долучився й міський голова Тернополя Сергій Надал, який підмітив важливу мету роботи – відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління.

У «Сквері Волонтерів» наразі проводяться завершальні етапи по його реконструкції: зроблено освітлення, пішохідні доріжки, скоро буде створено місця для відпочинку. Невдовзі поблизу упорядкованої території відведуть місця для паркування. Основною роботою, звичайно ж, є висадка нових зелених насаджень на місці аварійних дерев. Висадили нині катальпи, адже ще раніше ці насадження добре сприйняли тернопільський клімат. Доволі символічним є те, що в центрі скверу росте дерево волонтерів, яке ми посадили разом із благодійниками. Нашим небайдужим мешканцям буде приємно знати, що результати їхньої роботи залишать по собі у Тернополі зелений слід, — поділився Сергій Надал.

Тернопільська волонтерка, сестра колишнього військовополоненого розвідника з Тернополя Олексія Кодьмана – Ніна Кодьман, яка також допомагала висаджувати деревця, розповіла, наскільки важливо містянам бути гуманними по відношенню до навколишнього середовища.

— Якщо ми добре вивчаємо історію України, то маємо розуміти, що попереднє століття для нашої держави було часом поширення дуже неправильних направлень, пріоритетів, від яких всі ми сьогодні повинні відходити. Ми маємо зараз виховувати не одне, а два покоління, навчаючи людей поважати свою природу, пам’ятки, зокрема не нищити деревець у парку – чужу працю, до якої люди доклали як фізичні, так і матеріальні затрати, — розповіла пані Ніна.

Дівчина підмітила, що для неї висадка катальп є доволі символічною, адже в майбутньому маленькі тернополяни прийдуть до цього скверика, гулятимуть по території, вивчатимуть довколишню місцевість і знатимуть про людей, на честь яких було облаштовано сквер.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.