Крадіжки на Тернопільщині зменшилися, та почастішали викрадення колясок і велосипедів

Опубліковано в Життя краю 27.04.2018

За цьогорічний період кількість вчинених крадіжок зменшилася більш, аніж на одну четверту відсотків, а відсоток злочинів знизився на 10%. Цьому сприяло проведення в області з боку поліцейських низки успішних операцій.

Якщо минулоріч за перші чотири місяці в області було викрадено 72 велосипеди, то цьогоріч лише 32, а кількість квартирних крадіжок зменшилася на 6. До того ж, меншають і крадіжки телефонів – 163 проти 238 випадків.

Попри втішну статистику, за словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, на Тернопільщині почастішали факти викрадення колясок та велосипедів.

— В людських помешканнях почасти залишаються без нагляду велосипеди та коляски. Звертаюся до тернополян: ви повинні забезпечити належний нагляд за таким майном, адже в області, на жаль, почала збільшуватися кількість крадіжок велосипедів. Звичайно, поліція реагує на всі запити й намагається оперативно шукати крадіїв. Тільки погано те, що, на наше прохання надавати ідентифікаційні номери велосипедів, жителі мало відгукуються. Через те поліцейські потім не мають можливості визначити, чи знайдений транспорт є краденим, — повідомив Олександр Богомол.

Олександр Миколайович також наголосив, що люди повинні бути обережними й тоді, коли до них телефонують псевдопрацівники банків та просять назвати персональні дані картки, щоб потім почистити їхні рахунки. Головний поліцейський наголосив, що саме завдяки поінформованості населення, до поліції тепер надходить значно менше заяв на подібні шахрайства.

— Станом на сьогоднішній день на території Тернопільщини протягом цього року було вчинено 2651 злочин, а це на 10% менше, аніж у минулому році. Також тішить, що в області вчинено на 26% менше крадіжок – 1018 проти минулорічної кількості 1392. Отже, спільні заходи населення та поліції дають позитивні результати. Це, зокрема, операція мігрант, яка двічі проводилася попереднього року та один раз – цьогоріч. В ході операції у 2018 році ми якраз працювали переважно з тим, аби виявляти нелегальних кавказців-гастролерів, що, на мою думку, позитивно вплинуло на кількість вчинених злочинів,поділився Олександр Богомол.

Олександр Миколайович також наголосив, що, оскільки попереду люди матимуть чотири весняні вихідні дні, то поліція в цей час буде працювати в посиленому режимі.

 

Фото: з вільних джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.