Тернопіль з висоти можна побачити, подолавши 88 сходинок (фото)

Опубліковано в Життя краю 20.04.2018

Довгоочікуваний для всіх тернополян та туристів оглядовий майданчик на південній вежі Архикатедрального собору відкриють вже цієї неділі, 22 квітня. Його реставрація стала ще одним кроком до повернення первісної краси храму.  

Піднявшись вверх на 88 сходинки, жителі та гості міста матимуть змогу побачити усю красу Тернополя з висоти 22-х метрів.

– Ми вирішили відкрити доступ до південної вежі Архикатедрального собору. Наразі майстри працюють на півдорозі до вежі. Оскільки шлях складається аж з 88-ми сходинок, то на половині дороги ми вирішили зробити зупинку – майданчик, де буде розташовано добірку фотографій старого Тернополя, які ілюструватимуть, як він був зруйнований у воєнні часи. Окрім цього, будуть унікальні світлини із зображенням Архикатедрального собору з вежами, але без куполів, – поділився голова єпархіальної комісії у справах молоді УГКЦ, отець Орест Павліський.

Настоятелі храму розповіли, що в майбутньому планують реставрувати куполи та дах собору. Наразі в Києві затверджують паспорт фасадів, завдяки якому тернополяни зможуть побачити, який вигляд матиме Архикетрадальний собор.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.