«Попри розвиток новітніх технологій, люди частіше вчиняють самогубства», — тернопільська актриса Вікторія Шараськіна

Опубліковано в Життя краю 16.04.2018

Цікаву та пізнавальну лекцію в невимушеній обстановці провела актриса тернопільського драмтеатру, депутатка міськради Вікторія Шараськіна. Під час зустрічі жінка розповіла про важливі цінності, яких зараз не вистачає людям, про вплив позитивних та негативних факторів на формування самооцінки та поділилася, як можна впродовж життя усвідомити власну цінність.

Під час зустрічі, яку зорганізували в Тернополі представники Академії лідерства, пані Вікторія немалу увагу приділила розмові про самооцінку, яка в дитинстві часто піддається впливу негативних факторів.

— Часом, у глибокому своєму дитинстві у нас дуже нівечиться самооцінка внаслідок різних обставин – батьки-алкоголіки, наркомани, неблагополучні сім’ї. Число людей із низькою самооцінкою зростає і ці люди стикаються з проблемами в дорослому житті. Та зарадити цьому якраз може добрий чин, який випаде нам у дорослому житті. Ми зробимо якусь добру справу – врятуємо тварину, людину, проявимо героїзм, і, водночас, усвідомимо власну значимість. Попри те, ми повинні цілеспрямовано розвивати в собі певні цінності через усвідомлення: « Для чого я роблю певні речі? Яких результатів я можу досягнути завдяки роботі над собою?»поділилася гостя.

Спікерка наголосила, що люди не можуть на повну силу виявляти свій потенціал саме через проблему в самооцінці. За словами жінки, якщо самооцінка людини є заниженою – ми стаємо засобом маніпуляції та обману. При цьому, увесь свій ресурс ми спрямовуємо на те, аби когось перевершити чи утримати власну позицію.

— Люди, які на високий рівень ставлять власний «селфі-імідж», мало цінують те, що знаходиться навколо них. Вони починають негативно відгукуватися про державних діячів, політику й навіть сусідів – одним словом, про будь-кого, та лиш не про себе. Тут хочеться звернутися до цих осіб і спитати: «Якщо ж ви такі розумні, чого ж ми так погано живемо? Чому, з ростом та розвитком новітніх технологій, люди дедалі частіше закінчують життя самогубствами?» Вочевидь, ми рухаємося не в тому напрямку. А наші винаходи – продукти людського розуму не мають основного важеля – плодів природи, які сприяють поверненню балансу до людини,розповіла Вікторія Шараськіна.

Пані Вікторія ще раз наголосила, що слово «значимість» для людини означає «служити людям». А успіх – це дії, думки, вчинки, які людина спрямовує, аби чогось досягнути суто для себе. І якщо людина женеться за успіхом, то вона не докладає зусиль для особистого росту.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.