Обмежувачі руху в Тернополі перетворилися на писанки (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.04.2018

У період Великодніх свят тернополяни могли побачити писанкові узори навіть на обмежувачах руху біля Катедри й Театрального майдану. А «перевтілили» бетонні кулі у великодній атрибут протягом двох днів депутати ММР, учасники молодіжних організацій, представники БФ «Майбутнє сиріт» і навіть маленькі та дорослі пересічні містяни.

Учасники акції «Ще одна писанка» намалювали на півкулях кольоровими фарбами не тільки пасхальні візерунки, але й патріотичний символ – тризуб. Розмальовували півсфери протягом двох днів: 5 квітня розфарбували 13 обмежувачів руху біля Катедри, а неподалік Театрального майдану робота над десятьма кулями розпочалась уже 7 квітня.

Акцію «Ще одна писанка» ініціювала молодіжний мер Тернополя Леся Голик, яка розповіла, що таку «родзинку» для Файного міста вони створили вперше.

— До розмальовування обмежувачів руху ми долучали навіть дорослих та дітей, які проходили повз нас. Люди погоджувалися нам допомагати – брали пензля в руки та поступово виводили орнаменти. Лише бентежить те, що, хоч малюнки на обмежувачах з’явилися в Тернополі кілька днів тому, проте за цей час жителі вже встигли дещо понищити півкулі-писанки. Оскільки на наші роботи перехожі стають ногами, затирають на них фарбу, тож милуватися на неординарні обмежувачі ми зможемо лише декілька місяців чи навіть півроку, — повідомила ініціаторка акції.

Лея Голик наголосила, що, зважаючи на недовговічність обмежувачів-писанок, таку акцію можна організовувати перед Великодніми святами щорічно.

Варто зазначити, що розмальовані обмежувачі припали до душі не одним містянам, які схвально відгукуються про великодні обмежувачі.

Доволі цікавий задум, адже такі оригінальні яскраві писанки одразу кидаються в очі. Коли я здалеку побачив розписані орнаментом півкулі – не міг пройти повз. Підійшов та по черзі поглянув на кожен обмежувач. Вважаю, що такі акції важливі та потрібні для нашого міста, адже завдяки цьому Тернопіль стає більш привабливим як для туристів, так і для жителів обласного центру, розповів 37-річний тернополянин пан Микола.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.