Виставка унікальних ляльок-мотанок діє у тернопільській бібліотеці (фото)

Опубліковано в Життя краю 05.04.2018

Виставку 23-х оригінальних ляльок ручної роботи під назвою «Дивосвіт мотанки» презентували у Тернопільській міській бібліотеці-філії № 4.

Кожна з експонованих народних ляльок відображає елементи українських вишивок та народних костюмів різних регіонів. Працювали майстрині над мотанками приблизно 1,5-2 місяці.

Натхненниця виставки, народна майстриня Світлана Галущак розповіла, що навіть попри належність деяких ляльок-мотанок до одного регіону, кожна з них є індивідуальною та відрізняється технікою вишиття і розташуванням узорів.

– Мені дуже сподобалось працювати з майстринями. Оскільки вони вміють гарно вишивати, то ми вирішили використати у своїй роботі й вишиванку. В Україні завжди знали багато різноманітних технік, але зараз використовують переважно хрестик. Під час створення ляльок-мотанок ми вирішили використати регіональні особливості вишитих узорів. Кожна з ляльок унікальна тим, що узор та техніки вишивання для неї підбирались індивідуально. Я працюю з мотанками вже 7 років. За цей час я навіть написала для своїх учнів методичні рекомендації. А взагалі працювати з новою аудиторією мені було дуже приємно, – поділилась головний співорганізатор виставки, народна майстриня Алла Шушкевич.

Відвідати безкоштовну виставку тернополяни можуть до 12 квітня. Уже на початку травня ляльки-мотанки презентують у краєзнавчому музеї.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.