За мужність маленькі тернопільські пацієнти отримуватимуть подарунки (фото)

Опубліковано в Життя краю 02.04.2018

Дві незвичайні скриньки синього та рожевого кольорів з’явилися 30 березня у гематологічному відділенні Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні. Це – «Скриньки мужності», з яких кожен маленький пацієнт лікарні, після проходження болісних медпроцедур, зможе видобути подарунок-сюрприз.

Такі ящички – заохочення до болючих маніпуляцій розмістили в тернопільській лікарні волонтери благодійного фонду «Я Майбутнє України» для того, аби зменшити в дітей страх перед складними процедурами та полегшити малечі нелегкий період лікування.

— Кожна скринька має невеличкий отвір, через який маленькі пацієнти, повернувшись з непростої медпроцедури, зможуть нагородити себе за хоробрість та витягнути наосліп дарунок. Це може бути маленький блокнотик, пачка пластиліну, невеличка іграшка та інше. В дітей з’являється досить вагомий стимул не плакати та терпиміше переносити біль, якщо перед маніпуляцією малечі розкажуть про майбутню винагороду. Ми розмістили «Скриньки мужності» саме в гематологічному відділенні тому, що тут лежать дітки із важчими недугами та яким доводиться проходити мабуть що найскладніші процедури. До того ж, не один пацієнт з цього відділу вже тривалий час перебуває у стінах лікарні. Наприклад, коли ми приїхали до закладу, то познайомилися з маленьким Дмитриком, який був дуже сумним. «Книжкова аптечка», яку ми встановили раніше, хлопчика не потішила, бо той не дуже любить читати. А коли дитині запропонували витягнути щось цікаве зі скриньки, у малечі з’явилась на обличчі усмішка, — розповіла прес-секретарка БФ «Я Майбутнє України» Катерина Коломієць.

Пані Катерина додала, що подарунки для скриньок пожертвували небайдужі люди, які також вболівають за маленьких українських пацієнтів. Якщо в ящичках скінчаться призи для дітей, волонтери через Нову пошту надішлють до лікарні нову партію подарунків.

Про чудову ініціативу волонтерів та вагому потребу розміщення «Скриньок мужності» в лікарнях не тільки Тернополя, але й інших міст України, розповіла завідувачка гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні Людмила Рудько.

— В нас лікуються дітки, які мають онко-гематологічні захворювання, зокрема гострий лейкоз. Малечі тут навіть проводять як спінальні, так і люмбальні пункції із введенням в організм хіміопрепаратів. Звичайно, кожен пацієнт переживає, як пройде ця процедура. Тому буде чудово, якщо дитина за свої хвилювання буде нагороджена невеличким подаруночком, — розповіла Людмила Ярославівна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.