«Якщо вихователька одягнена в довгу сукню чи спідницю – це благотворно впливає на малечу», — у Тернополі вчителька Світлана Мосейчук

Опубліковано в Життя краю 29.03.2018

Про виховання та розвиток дітей, про утрачені знання з догляду за дитиною, вплив поведінки вихователя на малечу і про те, чи варто переймати від інших певні тенденції розповіла 27 березня вчителька, вихователька, фахівчиня з вальдорфської педагогіки, директорка садочку у Львові «Паросток життя» Світлана Мосейчук.

Під час зустрічі з тернопільськими батьками, пані Світлана чимало розказала про те, наскільки необдумані рішення батьків можуть зашкодити їхнім діткам.

— Звичайно, батьки всього не можуть навчити своїх чад, проте це не означає, що татусі й матусі не повинні самі навчатися. Якщо століттями тому ми переймали досвід від наших предків (наприклад, пеленання, колисання), то на сьогоднішній день чимало знань від пращурів ми втратили. Зараз, перед тим, як випробувати якусь пораду на дитині, ознайомтеся: наскільки корисним чи навіть шкідливим це буде для вашої малечі. Серед батьків нині поширена тенденція віддавати дітей на певні заняття, гуртки, оскільки інші татусі чи матусі водять туди своїх кровинок. Та перед тим, як повторювати якусь дію інших дорослих, задумайтесь: «А, можливо, моїй дитині й не потрібна музика, танці чи що інше?» Якщо дитинка почувається сильною та здоровою, вона фізично активна, то їй не завадить витратити свою енергію у спортивному гуртку. Якщо ж дитя бліденьке та худеньке, в якого звисають ручки – куди його ще вести після занять на спортгурток? — підмітила Світлана Мосейчук.

Світлана Мосейчук також розказала, якими якостями повинен володіти хороший вихователь, нянька. На думку жінки, добрий вихователь має не тільки любити дітей, але й бачити, що відбувається навколо, втягувати в себе красу навколишнього світу та приносити її діткам. Він не повинен розмовляти по телефону, думати про особисте та переключатися на інші теми, а бути душею і тілом з дітьми.

Якщо вихователь робить якусь ручну роботу – це благотворно впливає на дітей, адже створює у приміщенні мир та спокій. Пригадайте: якщо мати працює удома чи варить їсти, то наскільки спокійно в той момент дітки граються. Пам’ятаю, що для мого сина було великою радістю прийти та застати мене вдома. Якщо матір одягне фартушок чи плаття – це лише доповнить чудову атмосферу, адже ми таким способом охороняємо свої фіни, своє енергетичне поле та не тиснемо на дитину. Можна навіть помітити, що в сукенці жінка навіть по-іншому себе почуває. До речі, виховательці в садочку також дуже корисно мати довгу призібрану сукенку, тому що маленькі діти люблять триматися за краї цієї сукні, спідниці, закручуватися в них. Дітки також люблять гратися різнокольоровими хусточками, які створюють для малечі комфорт, спокій і навіть нагадуватимуть про маму, — поділилася пані Світлана.

Фахівчиня додала, що якщо дитя хоче допомагати матері, тій потрібно дозволяти дитині допомагати вам. Та якщо малеча зайнята своїм заняттям, грається – не варто її відривати від улюбленого заняття та давати якусь роботу, бо ви таким чином порушите волю дитини.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.