Тернополян запрошують стати волонтерами на крутих заходах зі здорового способу життя (фото)

Опубліковано в Життя краю 21.03.2018

Чимало цікавої інформації про різноманіття спортивних подій, які пройдуть у Тернополі протягом року, можна було дізнатися від чемпіонки світу з пауерліфтингу, спортсменки Лілії Проць 20 березня у приміщенні «MagneticOne Academy» на відкритті Школи волонтера зі здорового способу життя. Спортсменка також закликала жителів міста допомогти організаторам при проведенні спортзаходів та стати частиною волонтерської команди.

Під час відкриття школи Лілія Проць наголосила, що запровадження у місті моделі формування здорового способу життя є клопітким і тривалим процесом. До нього повинні бути залучені не тільки органи державної влади, але й ресурси громади, благодійних фондів, меценатів, спонсорів за безпосередньої участі молоді.

І саме Школа волонтера зі здорового способу життя створена, аби надати волонтерам базові знання з теорії формування здорового способу життя, прищепити в них основи соціальних навичок здоров’я, які потрібно опісля передати діткам та дорослим.

Аби тернополяни розуміли, під час яких саме заходів вони зможуть волонтерити, пані Лілія чимало розповіла про найграндіозніші спортподії, які мають відбутися цьогоріч.

— «Half Marathon» - одна з найкрутіших подій для сімей, для любителів бігу та навіть для туристів, які просто прихали до нашого міста на відпочинок. Кожен із учасників марафону самостійно обирає для себе певну дистанцію, яку той в силі подолати: 21, 10 чи 5 кілометрів. Звичайно, для того, аби успішно дістатися до фінішу, бігуни заздалегідь готуються до таких змагань. А для тих людей, які лише захотіли долучитися до заходу, ми пропонуємо «благодійну милю» - біг, протяжністю у 1,6 кілометра. Потрібно долучати до бігу й дітей, тому ми пропонуємо й дитячі забіги на 100, 500 і 1000 метрів. Цього року ми зробимо такі забіги сімейними, а родинам, які в повному складі візьмуть участь у них, ми вручимо цінні призи. Кожен учасник загального забігу, який дістанеться до фінішу, отримає від організаторів по медалі. При цьому неважливо, за який час людина подолає той чи інший кілометраж, вона все одно не залишиться без нагороди, — розповіла Лілія Проць.

Спортсменка наголосила, що при проведенні будь-якого спортивного заходу організаторам не обійтись без волонтерів. До лав добровільних помічників може приєднатися кожен тернополянин, який допомагатиме роздавати призи, медалі, координувати учасників забігу, слідкуватиме за дотриманням порядку та інше.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.