У центрі Тернополя відзначили День українського добровольця

Опубліковано в Життя краю 15.03.2018

З нагоди Дня українського добровольця сьогодні, 15 березня, у Тернополі відбулись урочисті заходи.

Громадськість, духовенство, військові та представники влади зібрались на Театральному майдані, аби подякувати захисникам. Окрім цього, ще від ранку у центрі міста почала діяти виставка військової техніки та агітаційних наметів. Очільники краю нагородили учасників добровольчих формувань та привітали їх зі святом:

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна:

– 2014 рік ознаменував для нас дуже багато несподіванок, до яких нас готували. Готували нас, поділяючи Україну на російськомовну і неросійськомовну, на православну та католицьку, на східняків і західняків, бандерівців і небандерівців. Це все – елемент однієї кремлівської політики, яка була спрямована на знищення нашої держави. Тільки тепер ми маємо можливість зрозуміти, що робилось з нашою свідомістю тоді, коли знищували українську армію упродовж 20-ти останніх років до Майдану. Військову техніку розпродували на мільярди гривень. Знищували військові частини на Тернопіллі й в Україні загалом. Розформовували армію… Сьогодні ми маємо висловити слова вдячності тим добровольцям, котрі служать у Збройних Силах України, добровольчих загонах, а таких є понад 5 тисяч тільки з Тернопільщини. Окремо дякую тим добровольцям, котрі зголосились служити і захищати нашу державу в рядах Національної Гвардії, Служби безпеки, батальйону «Тернопіль» та інших об’єднаннях, котрі у відповідальні моменти стали на наш захист.

Заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа:

– Навіть попри те, що сьогодні День добровольця, святкувати нам ще рано. Фактично Україна, починаючи з 1989 року розбудовується виключно завдяки добровольцям. Починаючи з Народного руху, Студентського братства, які своїм здоров’ям та часом жертвували для розбудови України. На жаль, не завжди українська політична еліта розуміє цих добровольців. Це призводило до тих повстань, які були упродовж 26-ти років… Дякуємо тих хлопцям, які не шукали можливості стояти під банками за візою, а, отримавши чи не отримавши повістку, прийшли до військового комісаріату.

Очільник Тернополя Сергій Надал:

– День українського добровольця сьогодні святкують на державному рівні. Це свідчить про те, який значний внесок зробили добровольці волонтери у збереження української державності. Добровольці першими зупинили агресію ворога. Ці люди покинули свої сім’ї, свої домівки, роботу і стали на захист України. Вони першими показали всім приклад справжньої любові до своєї країни, народу, приклад справжнього патріотизму.

Варто зауважити, що отримати свої нагороди від очільників краю вийшли не всі добровольці. Нагадаємо, що минулого тижня АТОвці та волонтери Тернопільщини повернули свої нагороди від Президента України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.