Десятку кращих тернополян відзначили почесним званням «Людина року 2017»

Опубліковано в Життя краю 13.02.2018

На традиційній для Тернополя, цьогоріч вже сімнадцятій, церемонії-конкурсу «Людина року» були відзначені десятеро кращих тернополян. Серед переможців не лише діячі культури, педагоги, представники духовенства чи медицини, а й військовослужбовці та волонтери, які боронять мир та спокій і захищають кордони держави від російського агресора на сході України.

Починаючи з 2001 року в місті проводиться конкурс «Людина року». Він стартував завдяки співпраці спортивно-мистецького центру «Моя Україна» та редакції газети «Вільне Життя Плюс». У 2001 році конкурсну комісію очолював Ковальчук Леонід Якимович – колишній ректор Тернопільського державного медичного університету; у 2003 році – Коломійчук Василь Степанович – колишній очільник Тернопільської обласної державної адміністрації. Далі естафету перейняв Караванський Олег Іванович – голова ПАП «Тернопільгаз». За час існування конкурсу його переможцями стало 184 жителі Тернопільської області.

- З часу заснування конкурсу ми уже всімнадцяте відзначаємо «Людину року». Стало вже традицією, що щорічно 10 людей нагороджуються таким почесним званням. Усі переможці конкурсу, за його історію, увійшли в два видання під назвою «Золота еліта Тернопілля». В книзі не лише біографічні дані про людей, які стали номінантами, а просто – щира життєва історія усіх, хто за певних обставин на віянні часу став людиною року. Це представники і аграрного сектору, і медицини, і освіти, і культури, і духовенства. Оскільки час зараз народив нових героїв, у зв’язку з подіями АТО, ними стали і волонтери, і капелани, і військові, які виконують свій обов’язок у лавах Збройних сил України. Тобто кожен раз – це різні особистості. Захід особливий тим, що, він проводиться у стінах Тернопільського замку. Напевне, мало хто може похвалитись, що саме тут його нагороджували такою відзнакою, – розповіла про історію конкурсу модератора цьогорічного нагородження Неля Сержевська.

Розпочалось нагородження «Людини року 2017» зі спільної молитви за мир та благодать у країні. Молебень провели представники українських традиційних конфесій. Далі до слова запросили голову конкурсної комісії Олега Караванського:

- Кожного року конкурс має свої особливості, тому що номінантами стають ті люди, яких не так просто вибрати серед кількості всіх тих, хто подається. Перед комісією стоїть завдання вибрати кращих із кращих. І тому-то як і цього року, як і минулого, як і починаючи з двохтисячних – це така надто відповідальна і складна громадська робота. Кажуть, що дитина починається з того, що її благословлять – є священики; далі є вчителі, медики, аграрії, виробничники, митці та артисти. Ми завжди пишаємось людьми, які є номінантами, адже вони представляють наше Тернопілля.

У цьому році лауреатами конкурсу «Людина року 2017» стали:

  • БЕЗПАЛЬКО Михайло Антонович — актор Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Т. Шевченка
  • КОНСТАНТИНОВА Світлана Миколаївна — директор Тернопільської загальноосвітньої школи №7.
  • КОСТИШИН Лілія Валентинівна — заступник редактора газети «Вільне життя плюс».
  • ЛЮБУНЬ Андрій Степанович — протоієрей, настоятель Свято-Димитрівських храмів УПЦ Київського патріархату у селах Лішні та Куликові Кременецького району, волонтер і капелан.
  • МАРКЕВИЧ Богдан Григорович — головний лікар Козівської центральної районної лікарні.
  • ПИЛИПІВ Микола Іванович — директор приватного агропромислового підприємства «Аркадія» Гусятинського району.
  • ТОПОРОВСЬКИЙ Володимир Іванович — декан Зарваницького деканату УГКЦ, капелан.
  • ФЕЛЕНЧАК Василь Андрійович — художній керівник і диригент муніципального Галицького камерного оркестру, народний артист України.
  • ЧОБОТАР Валерій Георгійович (позивний «Гатило») — захисник Донецького аеропорту, тренер проекту для ветеранів та їх сімей «Серце Воїна».
  • ШУМИЛО Володимир Михайлович — художник, майстер народних художніх промислів.

- Правду кажучи, я до останнього не знала, що мене номінували, а тому була приємно шокована. Це стало повною несподіванкою для мене. Багато хто прагне цієї нагороди, я її ніколи не прагнула. Просто чесно жила та працювала на благо своєї школи, своїх дітей. Моєї любові на них завжди вистачало. Я старалась бути для них прикладом. Міняються часи, життєві пріоритети, але потрібно бути таким, щоб тебе хотіли наслідувати. Ми з вчителями старались бути такими для наших дітей. Ми вчили їх чесності, порядності, ввічливості, витриманості. Саме тому, мабуть, я потрапила до списку номінантів. Звичайно, без моєї шкільної родини я не отримала б таку нагороду. Я надзвичайно рада, що очолюю таку хорошу школу та такий педагогічний колектив. Ця номінація –  заслуга всієї нашої школи, я цим горджуся, - ділиться емоціями одна із переможців «Людини року 2017», Світлана Константинова.

Тетяна Христюк

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.