З Тернополя захищати Україну від східного окупанта відправились дев’ять добровольців

Опубліковано в Життя краю 07.02.2018

Урочиста частина ротації 6-ої Резервної сотні Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» відбулась на Театральному майдані вчора, 6 лютого. Так, охороняти Україну вирушили 9 добровольців з Тернопільщини.

– Сьогодні захищати східні терени відправляються 9 хлопців. Усі вони їдуть туди не вперше та мають бойовий досвід. Цього разу наші добровольці замінять тих, хто вже довгий час стоїть на захисті східних територій, аби останні хоч на якийсь час повернулись до своїх рідних, – зазначив керівник Тернопільського обласного осередку «Правий Сектор» Тернопільщини Назар Сарабун.

Очільник обласного штабу наголосив на тому, що чоловіки з Добровольчого Українського Корпусу відправляються для виконання бойових завдань регулярно.

– Ще з дитинства я хвилююсь долею своєї держави. За часів Майдану я приєднувався до різноманітних патріотичних формувань, а після – увійшов до Добровольчого Українського Корпусу. Звісно, спершу, як і всім, було трохи страшно їхати на війну, але там легше. Ти бачиш ворога, який наступає, прямо з окопів. Багато людей там гарно говорять та посміхаються тобі, а насправді – готові ніж у спину запхати. Мої батьки мене зрозуміли, бо вони дуже сильні духом люди. Я поставив собі запитання – «Хто, якщо не я? Коли, якщо не зараз?», – поділився 26-річний доброволець Олег, командир ТОО "Тризуб" імені Степана Бандери у Тернопільській області.  

Проводжати чоловіків прийшли рідні, друзі, побратими, небайдужі тернополяни та перехожі.

Тетяна Христюк

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.