Тернополянам розповіли, як безпечно працювати журналістом

Опубліковано в Життя краю 04.02.2018

Усі охочі мали змогу відвідати семінар на тему: «Безпека журналістів і самоорганізація журналістської діяльності», який проходив у приміщенні Тернопільського прес-клубу минулої п’ятниці.

Спікером виступив Віталій Голубєв, секретар Національної спілки журналістів України, викладач Національного університету «Острозька академія», керівник Школи універсального журналіста, головний редактор Видавничого дому «ОГО». Захід проводився в рамках проекту «Регіональна школа сучасної журналістики», що його реалізує Тернопільський прес-клуб за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

У першій частині заходу розглядали можливості самозахисту журналіста у конфліктній ситуації з правової точки зору. Крім того, обговорювали алгоритм дій в поданій ситуації.

У другій частині вели мову про публічність, як інструмент самозахисту журналіста , вплив інформаційних кампаній та соцмереж.

- Я переконаний, що найактивніше засвоєння інформації тоді, коли вона чітко пов’язана із власним досвідом лектора, коли людина не просто знайшла інформацію в «гуглі», а коли вона може пов’язати її з певними подіями свого життя. Саме тоді життєвий досвід стає життєвим досвідом, коли людина усвідомлює свою роль у цих подіях, усвідомлює себе причиною змін, - зауважив Віталій Голубєв.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.