У Тернополі видали переклад книги для відчайдушних шукачів земного раю

Опубліковано в Життя краю 02.02.2018

«Фату-Хіва» - це книга видатного норвезького мандрівника та дослідника Тура Геєрдала. Йдеться в ній про подорож на Маркізькі острови у пошуках підтверджень і спростувань для суперечливої теорії походження тамтешніх мешканців, полінезійців. Український переклад книги світ побачив завдяки тернопільському видавництву «Крок».

Представили переклад видання всім охочим у тернопільській книгарні «Є» у четвер 1 лютого. Розповідав про захоплюючу історію письменник та видавець Юрій Завадський, модерував – Юрій Матевощук.

Ця книга – посібник для відчайдушних шукачів земного раю. Тут знайдуться чудові описи екзотичної природи, і рецепти приготування молюсків і риби,  інструкції з оброблення хлібних плодів, і поради про те, як правильно будувати хатину і земляну піч, як дертися по пальмі, і багато іншого.

Проте "Фату-Хіва" - це не просто розважальна література. Для автора цей твір став своєрідним «стартовим майданчиком» на шляху до великих наукових відкриттів. Щойно одружившись, Тур з молодою дружиною відправляється в небезпечну мандрівку, де їх спіткає не одна неприємність. Читачі зможуть побачити іншу сторону подорожей та пізнати складнощі, з якими зустрівся дослідник. Також автор приділяє багато уваги проблемам екології та шкоді, що завдала цивілізація жителям та природі цих островів.

Студентка ТНПУ ім.В.Гнатюка Софія Куцло

Фото: автора.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.