Величезну залу тернополян зібрав фільм про героя зі світовим іменем та унікальним голосом

Опубліковано в Життя краю 02.02.2018

В «Палаці кіно» 1 лютого показали документальний фільм «Міф» про життя та загибель Василя Сліпака – оперного співака та великого українця, який залишив сцену та багатообіцяючу кар’єру в Європі, став до лав добровольців і загинув від кулі снайпера. Зворушлива стрічка викликала у багатьох глядачів шквал емоцій і навіть сльози.

«Міф» – правдива історія про чоловіка, який ще юнаком поїхав зі Львова співати в Канаду, США та виступав навіть у Карнегі-хол. Вигравши міжнародний конкурс у Франції, Василь Сліпак став солістом Паризької опери.

Однією з найулюбленіших його композицій була арія Мефістофеля. Саме від імені цього персонажа згодом Василь взяв собі псевдо – Міф. Співак прожив у Франції 19 років і здобув все: ім’я, улюблену роботу, вірних друзів і кохання.

Коли в Києві розпочалися події Майдану, Василь Сліпак брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом створив потужну волонтерську організацію «Українське Братство». На превеликий подив прихильників, друзів, близьких Василь вирішив залишити сцену та багатообіцяючу кар’єру в Європі й стати до лав добровольців.

 — Сюжет фільму побудований на основі історії про невигаданого героя. Можливо, це фільм-трагедія про героїзм, самопожертву, яку часто оспівують у піснях, описують у книгах. Оскільки я з Іваном вже третій раз готуємо документальний фільм про війну, для сюжету ми зумисне обрали цю надпотужну історію. Розповідь про воїна, який пішов воювати на фронт і загинув – лише розв’язка історії про героя, а початок її йде від розповіді про незвичайний голос Василя Сліпака. Головний герой справді володів найвищим із чоловічих оперних голосів, тож міг співати надпотужно в жіночій тональності. Завдяки цьому чоловік почав здобувати першості на численних конкурсах, поїхав до Франції на 2 місяці й залишився там на 19 років, щоб потім повернутися на Майдан, — розповідає український продюсер, один із режисерів фільму Леонід Кантер.

Режисер зауважив, що цікавинка кінострічки полягає саме у зміні життєвих ролей, прагнень, вчинків головного персонажа, адже якщо порівняти молодого Василя Сліпака та його ж перед смертю – то це зовсім різні постаті.

Фото: кадри зі стрічки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.