Поезію для жінок та про жінок презентував у Тернополі молодий поет

Опубліковано в Життя краю 01.02.2018

Збірку поезії та прози «Для жінок. Про жінок» презентував у Тернопільській обласній науковій бібліотеці молодий поет з Теребовлі Володимир Кучерявий.

За словами автора, для того, щоб написати збірку віршів, не потрібно багато часу. Головне – «ураган» емоцій, час та можливість. Більшість текстів, що входять до книги, раніше не публікувались ніде.

– Жінка у житті чоловіка грає дуже велику роль. Ця книга не про якусь конкретну людину, адже кожна жінка виступає в житті як мати, дочка, сестра, друг, кохана, колишня. Можливо, ми не завжди говоримо про їхню значимість вголос і це наша велика помилка, – поділився Володимир Кучерявий.

Результат пошуку зображень за запитом "володимир кучерявий для жінок про жінок"

Особливістю книги є те, що сторінки у ній не пронумеровані, а також немає змісту.

– Я вважаю, що нумерувати сторінки та робити зміст варто лише у прозових книгах, бо там великий обсяг. У випадку віршів я не бачу в цьому потреби, бо краще рахувати не кількість сторінок, а кількість віршів. Краще запам’ятовувати не на якій сторінці ви зупинились, а на якій емоції, – пояснив Володимир.

Як розповів автор збірки, він ніколи не дає назви своїм віршам, бо це надто складне завдання, яке займає багато часу:

– Мої тексти не мають назви, бо кожен читач знаходить для себе те речення, яке стає для нього цитатою. Він сам шукає суть у вірші.

Володимир Кучерявий розповів, що майже ніколи не пише поезію на замовлення, бо вірші – це те, що вимагає наявності якихось емоцій, а якщо у певний момент їх немає, то текст не матиме суті.

Довідка: Володимир Кучерявий народився 28 липня 1992 року в м. Теребовля. З 2009 року активно почав публікуватися з проблемно-пуліцистичними темами у районній газеті «Воля», обласній «Свобода», всеукраїнській «День». Тоді ж став юним журналістом студії «Джерельце» (наставник — Н. М. Бойчук). Завдяки цьому брав участь у записі радіопередач для Теребовлянського районного радіо, друкувався у виданні студії. Почав писати прозу. 2013 р. закінчив історичний факультет ТНПУ ім. Володимира Гнатюка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.