На Тернопільщині хочуть запровадити ресурс «Ваша думка»

Опубліковано в Життя краю 29.01.2018

Презентація для ЗМІ Всеукраїнської кампанії “Задай курс владі”, консультація з громадськістю і ресурсу “Ваша думка” відбулася у приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для дітей. Провели її в неформальній атмосфері представники ініціативи ВГО Інституту “Республіка” “Активна Громада” наприкінці минулого тижня.

Захід розпочався із ознайомлення учасників із діяльністю Інституту «Республіка» та Регіональною Ініціативою “Активна Громада”. Основна увага зосереджувалася на важливості синергії влади та громади, інструментах, які допомагають підвищити рівень обізнаності громадян та згуртувати громаду навколо проблем, що мають для неї значення. ЗМІ в даному випадку повинні виступати репрезентантами.

Чималу частину презентації було приділено ресурсу «Ваша думка», який розроблений з метою створення комфортних і простих умов для діалогу між громадянами й тими, хто приймає рішення. За словами активістів, наразі вони  прагнуть, аби даний ресурс розмістили на офіційному сайті Тернопільської міської ради. Як пояснили активісти, із допомогою «Вашої думки» кожен пересічний громадянин зможе впливати на рішення влади та будувати з нею діалог. Для влади – це ще один крок до відкритості. Введення цього ресурсу поки на початковому етапі.

- Ми презентуємо ту роботу, над якою старанно працюємо. Тематика цієї зустрічі "Задай курс владі" є цікавою та неординарною, адже під час дискусії говоримо про можливості людей заявляти про певні проблеми міста, застосовуючи новий інструмент. Ведемо мову  про консультації з громадськістю, а також ресурс "Ваша думка". На сьогодні наша робота на етапі пошуку запитань, які формують тернополяни. Ми прагнемо бути містком між громадою та представниками влади, щоб останнім донести думку та пропозиції громади, - зазначає Марта Синоруб, представниця ініціативи ВГО Інституту “Республіка” “Активна Громада”.

До слова, даний ресурс вже працює у Хмельницькому.

Фото: Назар Мінько.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.