У Тернополі нагородили понад два десятки «спортивних героїв»

Опубліковано в Життя краю 24.01.2018

За підсумками щорічного конкурсу «Герої спортивного року Тернопільщини – 2017» у Тернопільській обласній державній адміністрації нагородили 25 кращих спортсменів та тренерів області.

Переможців обирали у кількох номінаціях, а саме: «Кращий спортсмен», «Краща спортсменка», «Тренер», «Команда», «Спортивний організатор», «Меценат». Усіх номінантів нагородили грамотами й відзнаками.

– Здоровий спосіб життя сьогодні – першочергове завдання для України. Звісно, ми не можемо всі стати переможцями, спортсменами, але збереження здорового способу життя важливе не лише для окремої особистості, але й для нації загалом. Я вас усіх вітаю. Ми спільно будемо боротись за те, щоб ви представляли Тернопільщину не тільки на рівні України, але й поза межами держави, – звернувся до спортсменів голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Очільник облради наголосив, що завдяки підтримці народного депутата України Тараса Юрика Тернопільщина має можливість будувати нові стадіони.

– Ми часто шукаємо героїв десь дуже далеко – наприклад, на екранах, серед відомих спортсменів України, але навколо нас їх також є чимало. Герої – ті люди, які є прикладом наслідування для всіх молодих людей. Вони показують, як ми повинні жити та працювати. Саме ваша праця є найбільшою підставою говорити про те, що ваші подвиги на спортивних теренах – геройський вчинок. Це демонструє для всієї країни те, як повинні виховувати молодих людей, як вони мають над собою працювати, щоб в житті отримати шанс пробитись вперед, – зазначив заступник голови ТОДА Юрій Юрик.

За словами начальника управління фізичної культури і спорту ОДА Віктора Мацикура, наразі 10 спортсменів Тернопільщини отримують стипендію у розмірі 3200 гривень. Цьогоріч цю суму планують збільшити. Окрім того, у 2018 році управління фізичної культури і спорту ОДА планує нагороджувати провідних спортсменів преміями та підтримувати розвиток юнацьких спортивних шкіл.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.