Виставку «ніби» плакатів відкрили у Тернополі (фото)

Опубліковано в Життя краю 23.01.2018

Як «не вішати носа», «втиратися в довіру», «довести до ручки» чи «залишитися на лінії» показали 19 січня в арт-галереї «Бункермуз» на виставці ніби плакатів львівської художниці Богдани Давидюк «Lemon не лице».

На експозиції авторка представила близько 30 плакатів, виконаних на друкованих оцифрованих ескізах. На кожному «ніби плакаті» зображено події, предмети чи явища, які відповідають прямому значенню усталеним у народі крилатим висловам, виразам, словам. Авторка ніби візуально переосмислює та грається із їхніми значеннями, подекуди перевертаючи все з ніг на голову.

На окремих «ніби плакатах» малюнки з паперу навіть могли «вириватися» на стіну арт-галереї, а на кожній роботі авторка написала крилату фразу, яка відповідає зображеним на ескізі речам.

— Я ніяк не планувала зорганізовувати виставку та підготовляти для експозиції ідеально виконані роботи, звертати увагу на безлічі технічних нюансів. Ці експозиції представлені в живій, легкій формі – це радше відображення мого ескізника. Коли ти живеш серед людей – завше доводиться чути від них низку цікавих фраз або бачити діяльність. Мені навіть здається, що значення кожної сталої фрази в житті швидше відповідає намальованому на цих плакатах, аніж якомусь глибокому сенсу. Всі роботи – це сукупність вражень, які об’єднані однією назвою та жовтим кольором, — поділилася Богдана Давидюк.

Авторка підмітила, що почасти абсурдні асоціації можуть краще відображати стан речей, аніж істинне значення закоренілої фрази чи вислову.

Варто підмітити, що безкоштовна виставка «Lemon не лице» триватиме в «Бункермузі» до 8 лютого.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.