Великі винаходи маленьких винахідників Тернопільщини представили у Центрі Науки (фото)

Опубліковано в Життя краю 22.01.2018

Винаходи молодих дослідників з міста та двох районів області – Теребовлянського й Бережанського представили 20 січня на виставці у Центрі Науки Тернополя.

До виставки долучилося близько 30 дітей-школярів. Наймолодший учасник виставки – учень третього класу, а найстарший – одинадцятикласник. Юні винахідники представили свої роботи у семи номінаціях: електроніка та приладобудування, матеріалознавство та перспективні технології, машинобудування, інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, екологія та ресурсозбереження, технічна творчість, робототехніка.

— Сьогодні я представляю власний винахід – повітряний геліоколектор. Він працює за наступним принципом: повітря проходить через геліоприймач, який виготовлений з алюмінієвих баночок, і нагрівається завдяки цьому. Отримане тепле повітря може нагріти приміщення чи просушити фрукти, овочі. Недаремно сонячна енергія – це основне джерело енергії на землі, тож у мого винаходу є непогані перспективи щодо використання у певних сферах діяльності суспільства, — поділилася винахідниця з Бережан Христина Амброзак.

За словами координаторів заходу, виставка дитячих робіт Тернопільщини дає змогу маленьким талантам з міста й області не тільки зробити вагомий внесок в науку, але й поспілкуватися з цікавими людьми.

— Основна мета нинішнього заходу – популяризація науки серед молодших членів нашого суспільства, створення умов для реалізації здібностей талановитих та обдарованих учнів, вихованців, слухачів і студентів. Це дає можливість багатьом діткам, які не мають змоги реалізуватися вдома, показати свої вміння і здібності у нас. Зараз в центрі поки що триває експозиція робіт, проте згодом відбудеться захист проектів. Адже учасники повинні вміти не тільки конструювати, але й представляти власні творіння. До речі, сьогодні винахідники у стінах нашого закладу можуть також перейняти досвід й від наших фахівців, які охоче поспілкуються із талановитою молоддю, — розповів керівник прес-служби Тернопільського центру науки Дмитро Дем’яненко.

Пан Дмитро зауважив, що на виставці експоновано проекти проблемного характеру, які відповідають віковим інтересам і пізнавальним можливостям учасників, свідчать про їх обізнаність щодо сучасного стану галузі дослідження, опанування ними методики експерименту.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.