Маленькі тернополяни відчули себе справжніми казкарями та звукорежисерами

Опубліковано в Життя краю 07.02.2018

Юні учні Medialab Ternopil разом із відомою тернопільською письменницею Іриною Мацко створили свою казку про файне місто «Як Ян врятував Тернопіль», а також – озвучили її.

Як розповіла куратор проекту Medialab Ternopil Оксана Ратушняк, на створення чарівної історії про наше місто діти витратили чотири заняття. Учні відповідально підійшли до роботи, а тому, щоб озвучити своїх персонажів, вони глибоко перейнялися їхнім життям.

- Кожному була відведена своя частина тексту та особлива його подача. Спостерігати за професійним виконанням такої незвичної для дітей роботи було не лише приємно, це неповторні миті, які надихають творити, - ділиться враженнями Оксана Ратушняк.

Як зазначила засновниця літературної студії "Майстерня казки" Ірина Мацко, юні тернополяни не менш важливо підійшли й до написання власної історії про місто, яке згідно сюжету врятувалось від руйнувань часів Другої світової війни:

- Спільна казка вийшла чудова, бо цілих чотири заняття усі разом вигадували, сперечалися, шукали сюжет, уявляли героя і, зрештою, створили. Казка "Як Ян врятував Тернопіль" про наше місто, де трошки історії, трошки дива і нехай тільки у казці, але ми зберегли наше місто від руйнування у роки війни, - каже Ірина Мацко.

Текст читали: Соломія Братків, Данило Петров, Андрій Белей та Максим Костогриз.

Звук: Taras Sotula.

Запис здійснено у медіа лабораторії ПК "Березіль" завдяки "Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013" та Молодіжний Центр Тернопіль/Youth Centre Ternopil.

Прослухати неймовірну історію про Тернопіль можна ТУТ.

Фото: Medialab Ternopil.

Тетяна Христюк

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.