Масовим флешмобом-колядою тернополяни вшанували українських заробітчан (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 09.01.2018

Спільна рекордна коляда об’єднала 8 січня у ТРЦ «Подоляни» сотні тернополян – організаторів, учасників та глядачів різдвяного флешмобу «Україна чекає на тебе».

 Близько ста людей неспішною ходою та з «колядою» пройшлись цього дня від входу «Подолян» до головної ялинки в центральній залі приміщення. Біля новорічної красуні до спільної коляди доєдналися інші тернополяни, багато з яких, спільно з організаторами флешмобу, одягнулись цього дня у вишиванку.

Завдяки масовому заходу гості торгового центру могли не тільки долучитися до святкового рекорду на «найбільшу» коляду, але й підняти собі настрій та подарувати його всім людям, які через обставини змушені зустрічати різдвяні свята на чужині. Адже саме для українців-заробітчан в ініціаторів флешмобу-коляди – тернополянина Андрія Костюка спільно з командою помічників, виник задум зорганізувати святковий захід.

— Шість років поспіль у різдвяні свята я з друзями йду колядувати. Мої товариші-колядники – абсолютно різні люди згуртовуються за спільним дійством, щоб ушанувати та не забувати традицій давнього слов’янського свята. От цієї зими нас також об'єднала традиційна коляда. Звичайно ж, перед колядування ми мали провести п’ять репетицій. На другій репетиції чоловіки ознайомилися в інтернеті з інформацією про флешмоб чоловічого хору з Едмонтону. Я запропонував, подібно до заходу людей із братнього канадського міста, зорганізувати в одному з торгових центрів Тернополя масове колядування. Мої тернопільські «колєґи» зачали пропонувати цікаві ідеї, як би гарно та масштабно провести дійство, після чого ми поширили в «Фейсбуці» інформацію про подію. На наше приємне здивування, за кілька днів близько 400 тернополян зацікавилися заходом, — поділився Андрій Костюк.

Пан Андрій додав, що окремо висловлює подяку тернополянину Юрію Кулику, який через соціальні мережі допомагав поширювати серед своїх друзів інформацію про флешмоб «Україна чекає на тебе».

Варто зазначити, що наймасовіший флешмоб-коляда, коли кількасот людей разом заспівали «Добрий вечір тобі, пане господарю», претендував на «Книгу рекордів Тернополя». Паралельно з колядуванням, в центральній залі «Подолян» за фото та відеоматеріалами проводився детальний підрахунок кількості колядників.

— Хоча на заході мені й давали заповнювати якийсь бланк, де йшлося про встановлення рекорду, ми не надто переймаємося досягненням певних успіхів. Для організаторів флешмобу-коляди найголовнішим рекордом було би те, щоб хоча б один українець повернувся на батьківщину після нашого заходу, — зазначив організатор флешмобу-коляди.

Пан Андрій наостанок додав, що захід відбувся не зовсім так, як він із товаришами планували напередодні. Тільки відхилення від заздалегідь написаної програми флешмобу та незначна дезорганізація глядачів заходу зовсім не зашкодила проведенню дійства. За словами Андрія Костюка, флешмоб-коляда пройшов у ТРЦ «Подоляни» набагато цікавіше та масштабніше навіть і за дещо іншим сценарієм.

Фото: Андрій Костюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.