У Тернополі відкрили унікальний "Центр Науки" (фото)

Опубліковано в Життя краю 28.12.2017

Науково-демонстраційний центр «Центр Науки» урочисто відкрили в Тернополі поблизу торгового центру «Grand».

«Кипучий пісок», «Магнітну левітацію», «Фотокабіну», «Лазерну арфу», «Зоотропи Едмарка» та багато інших креативних експонатів презентували науковці першим гостям центру.

Ідея створення наукового центру виникла після Наукових пікніків, які проводили на Театральному майдані впродовж кількох років.

– «Центр Науки» був моєю великою мрією та мрією всієї нашої команди. Ще п’ять років тому ми навіть подумати не могли, що її вдасться реалізувати й створити такий великий і класний центр, – розповіла керівник і засновник центру Христина Білінська та додала: – Тут ми зібрали 20 експонатів, які будуть цікавими і для дітей, і для дорослих. Ми будемо проводити екскурсії та детально розповідати про кожен з них.

Також у приміщенні центру відкрили ІТ-музей «Станція юних техніків», де зібрані старі комп’ютери, мобільні телефони різних часів, друкарські машини.

Центр відкритий для відвідвачів щодня з 12:00 до 17:00. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.