Тернополянин Павло Малютик став чемпіоном України зі змішаних єдиноборств

Опубліковано в Життя краю 02.11.2017

У Тернопільському прес-клубі сьогодні, 2 листопада, відбулась зустріч із тернополянином, котрий завоював Кубок України зі змішаних єдиноборств.

Кубок України з ММА відбувався з 20 до 22 жовтня у Дніпрі. Представляли свій край на змаганнях з такого виду спорту і тернополяни Валерія Рибіна, Максим Предко, Павло Малютик та Антон Харчук.

Павло вже отримував перемогу в чемпіонаті зі змішаних єдиноборств серед юнаків навесні, а тепер повторив свій успіх вже серед дорослих.

– На сьогодні основним кандидатом для представлення України на чемпіонаті Європи з ММА, який відбуватиметься у Дрездені 7-10 грудня, є Павло Малютик. На цьому масштабному змаганні він буде представляти не тільки Україну, але й Тернопільську область, – зазначив голова Тернопільської обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Богдан Юлик.

Хоч тернопільський осередок федерації зі змішаних єдиноборств існує в Тернополі лише рік, але за цей короткий проміжок часу він вже встиг показати хороші результати.

– Про ці змагання ми дізнались за дуже короткий проміжок часу до їх початку – за 2 тижні. Якщо до чемпіонату серед молоді ми готувались по 3 рази на день, то до цих змагань було лише одне тренування в день. Дехто вважає, що ММА – це бої без правил. Насправді, це не зовсім так. Певні обмеження тут таки є. Наприклад, забороняється бити в пах, кадик тощо, – розповів Павло Малютик.

У фіналі Павло змагався з Максимом Мельником з Полтави. За словами чемпіона, суперник був досить сильним.

– Одразу не побачиш, чи людина талановита, бо все приходить з часом. Павло як спортсмен сам показав, що зможе показувати результати на всеукраїнських і міжнародних рівнях. Якщо спортсмен старається, виконує всі вказівки, тоді тренер звертає на нього увагу та помічає в ньому певні дані. А взагалі я надаю перевагу людям з характером. Якщо він є, то людина буде в бою іти до кінця, – поділився тренер,  інтерконтинентальний чемпіон зі змішаних єдиноборств Владислав Назарук.

Змішані єдиноборства стали в Тернополі досить популярними. Так, за словами Владислава Назарука, зараз цим видом спорту в нього займаються більше 50-ти осіб, серед яких є й дитяча група (10-14 років).

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.