Тернопільський замок отримав подарунок до пам'ятної дати (фото)

Опубліковано в Життя краю 15.04.2016

Дві анотаційні таблиці розмістили на стіні Тернопільського замку. Присвячена подія сьогоднішній даті - 15 квітня.

15 квітня вважають Днем заснування міста та Днем тернопільського замку. Також ця дата знаменує визволення Тернополя з-під окупації. Таблиці «Тернопільський (старий) замок» та «Ян Амор Тарнавський» містять QR-коди, за допомогою сканування яких смартфоном можна дізнатися про засновника та історію міста.

- Є така ідея - зробити дві пропозиції, які повинні бути перспективними і символічними для нашого міста. Перша – це дати назву засновника міста Тернополя Яна Тарновського алеї, думаю, до кінця року це буде оформлено документально. І друга – оскільки сьогодні у Тернополі є наш земляк, один з геніїв сучасності, оскільки замок має виконувати функцію історичну та культуруну, ми виступаємо з пропозицією переоблаштувати замок, зробити необхідні ремонтні роботи для того, щоб облаштувати у замку музей картин Івана Марчука. Пропозицію йому ми вже озвучили.

За словами керівника управління культури та мистецтв міської ради Олександра Смика, примішення музею запрацює у цілях збереження його туристичної і історичної цінності, як тільки вирішиться питання з переселенням спортивної школи у відповідне належне для спортивних змагань приміщення. 

До слова, для сьогоднішьої події «Укрпошта» випустила філателістичний конверт із зображенням Яна Тарновського, а історик Сергій Ткачов виготовив спеціально марку для погашення. Першими, хто погасив символічну марку, стали приїжджі туристи. Кожеш може це зробити у відділенні пошти.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.