У Тернополі презентували майже 50 дитячих робіт з художньо-мистецьких пленерів

Опубліковано в Життя краю 29.09.2017

Вчора, 28 вересня, у приміщенні Українського дому «Перемога» відбулось відкриття виставки робіт учасників V та VI художньо-мистецьких пленерів «Палітра осінніх Карпат» і «Палітра буковинського краю».

Загалом на виставці було представлено близько п’ятдесяти живописних та графічних картин з краєвидами Карпат та Чернівців, намальованих маслом чи пастеллю. Окрім цього, на виставці представили й унікальну картину, яка створена за допомогою пластиліну.

За словами організаторів пленерів, автори представлених робіт – це діти, які в майбутньому бачать себе у мистецтві.

– Чим більше художників у місті, тим яскравішим буде його розвиток. Я впевнений, що ви зробите великий внесок у розвиток рідного краю. Вітаю вас із тим, що ви вже зробили великі кроки в мистецтво. Вчіться та розвивайте свої таланти надалі, – звернувся до юних художників заступник міського голови Леонід Бицюра.

В основному участь у виїзних художньо-мистецьких пленерах беруть діти з Тернополя, але останнім часом долучаються діти з районів.

– Напевно, не просто так ми відкриваємо виставку ваших робі саме сьогодні – в День працівника освіти. Не кожен з ваших вчителів знає, що ви не лише добре вчитесь, але й дуже гарно малюєте. Я вірю, що ви станете відомими художниками і будете прославляти не тільки Тернопілля, але й усю Україну, – приєдналась до привітань начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Користуючись нагодою, відомий український художник Євген Удін запросив юних митців взяти участь у наступному художньо-мистецькому пленері, який відбуватиметься у м. Теребовля. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.