«Літературну зброю» проти російської пропаганди презентували у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 28.09.2017

У рамках бібліофесту «Бібліотечний тренд ФАЙНОГО МІСТА», що стартував у Тернополі вчора, 27 вересня, у Тернопільській міській бібліотеці № 2 заступник міського голови Леонід Бицюра та громадський активіст Олег Вітвіцький презентували свої книги.

Книгу-комікс «Віра і воля» Леонід Бицюра написав у співавторстві з покійним депутатом Тернопільської міської ради Володимиром Стаюрою та головним редактором гезети «Свобода» Віктором Уніятом.

За словами Леоніда Олексійовича, ідея написати таку книгу виникла тому, що у часи інформаційної війни просто необхідно донести інформацію про останні дні УПА до людей зі Сходу.

– Історію пишуть переможці. Ми повинні знати власну історію для того, щоб бути переможцями. Ця книга,  в першу чергу, розрахована не на нас з вами, а на Східну Україну. Саме тому перша її презентація відбулась у Маріуполі. Далі з нею ознайомились на Запоріжжі, Дніпропетровщині, Луганщині. Ця книжка є одним з елементів боротьби проти інформаційної війни, її ще називають «війною за душі». Інформаційна війна – це спотворення історії, деморалізація. За її допомогою роблять все для того, щоб опустились руки і не було сили йти. Такою війною зараз воює Росія проти нас. На території Тернопільської області теж є інформаційна війна. Вона йде з російських серіалів, з деяких книжок, фейкових новин. Це також впливає на свідомість українців, – розповів Леонід Бицюра.  

«Повстанська абетка» – книга Олега Вітвіцького, у якій кожній літері алфавіту відповідає слово, що пов’язано з життям та побутом представників УПА.

– Ідея написати «Повстанську абетку» в мене виникла тому, що я хотів зрозумілою мовою розповісти читачам книжки про історію УПА. Якщо звичайна абетка – це ази елементарного, то повстанська абетка – це історія, написана також зрозумілою для повстанців мовою. Хлопці-повстанці й дівчата-повстанці тоді відрізнялися від усіх нас. Вони усміхалися, вільно почувалися, були освіченими, веселими, живими людьми з усіма любовними історіями, славними перемогами, – поділився Олег Вітвіцький.

Окрім цього, Олег Іванович презентував ще одну книгу «Пригоди Алярмика та його друзів». У книзі розповідається про боротьбу українських повстанців проти німецьких окупантів та червоних партизан у роки Другої світової війни. У цій книзі є епізод, коли кіборги відправляються у минуле для того, щоб допомогти повстанцям відстоювати українську державу.

До слова, значну частину накладу кнги «Віра і воля» було відправлено на Схід  України. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.