У День прапора урочисто освятили та підняли український стяг у центрі Тернополя

Опубліковано в Життя краю 23.08.2017

Сьогодні, 23 серпня, вся Україна відзначає День Державного Прапора. У кожному обласному центрі в цей день відбувається урочиста церемонія освячення та підняття синьо-жовтого стягу. У Тернополі на Театральній площі жителі та гості міста також мали можливість долучитись до урочистостей з цієї нагоди.

Право підянти освячений прапор надали українському письменнику Василю Шкляру та учаснику бойових дій на Сході України Володимиру Грицині.

- Сьогодні символічна дата, котра не просто далась нашим поколінням в досягненні незалежності нашої держави. Сьогодні ми можемо піднімати наш блакитно-жовтий стяг над містами України. Багато поколінь борців УСС, ОУН, УПА, політв’язнів, воїнів українсько-російської війни віддали життя за те, щоб ми мали свою незалежну державу. Я хочу сьогодні відмітити важливість тих кроків, які ми спільно робимо у Тернопільській області, щодо відновлення Збройних сил України. Більше 8 тисяч військовослужбовців демобілізовано, з них – 92 добровольці. Ще майже сто осіб віддали своє життя, захищаючи нас. Вони стануть героями та символами незалежної України. Одним із пріоритетних кроків  для нас є усвідомлення однієї ключової речі, того, що ніхто нам не поможе, якщо не поможемо ми один одному і не поможе нам наша армія. Вірю, що ми зможемо подолати думки і стереотипи про те, що ми меншоварті, бо наскільки ми будемо працювати над собою, настільки будемо змінювати нашу державу. Тернопілля змінить Україну, – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. 

Користуючись нагодою Степан Барна подякував усім військовослужбовцям ЗСУ, 44-ій артилерійській бригаді, Державній фіскальній службі, батальйону «Тернопіль», поліції, спецпідрозділам служби безпеки, а також військовому комісаріату.

- Наш прапор є втіленням мрії українського народу про незалежну суверенну державу. Багато життів українців віддано для того, щоб він гордо майорів і утверджував Україну як вільну державу. Сьогодні, напередодні 26-ї річниці незалежності, я з впевненістю можу сказати, що Україна є європейською державою. Наше основне завдання – бути єдиними. Саме тоді держава буде процвітати, мати стабільну економіку та демократію. На цьому шляху ми будемо нескорені і непереможні, – додав Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави.

- Державний прапор України став символом єднання і гуртування нації. Під синьо-жовтим стягом ми прощаємось з нашими бійцями, які поклали життя за незалежність. Під цим прапором святкуються наші здобутки та перемоги. Сьогодні важливо, щоб кожен українець гордився нашим стягом. У цей день ми згадуємо тернополян, які вперше у 1990 році підняли синьо-жовтий стяг над Тернопільською міською радою. У сьогоднішній день ми пам’ятаємо й про тих, хто воює на Сході, а також тих, хто здобуває перемоги у спорті, культурі, науці чи економіці. Нехай прапор України стане символом розвитку і процвітання держави, – додав міський голова Сергій Надал.

Також квіти пам’яті поклали сьогодні до пам’ятників Тарасу Шевченку, Ярославу Стецьку, Ярославі Стецько, В’ячеславу Чорноволу, Степану Бандері, пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні та учасників АТО.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.