Версія для друку

Фотовиставка Юлії Версти в «Бункермузі» зібрала сотні тернополян

Опубліковано в Життя краю 21.07.2017

Відомий тернопільський фотограф Юлія Верста презентувала в «Бунермузі» свій новий фотопроект «Кімната», над яким працювала майже рік. Вчора, 20 липня, 0 18:30 відбулась перша презентація. Людей впускали в галерею «Бункермузу» невеликими групами, оскільки їх зібралось чимало.

Окрім фотографій, було представлено надзвичайно чуттєвий перформанс героїв фотосесій. Юлія Верста зазначила, що над серією працювала не з моделями чи акторами, а зі звичайними людьми, яких шукала серед тисячі.

Місце для фотосесій авторка проекту шукала також досить довго, хоч і знала, якою саме має бути ця квартира.

«Я точно знала, що хочу робити фото для цього проекту в квартирі з високою стелею та світлими стінами. Коли знайшла майже столітній будинок на Валовій, 10, то точно зрозуміла, що це те, що потрібно. Це не просто будівля, у ній є щось особливе», – зазначила молодий фотограф.

На фото Юлії Версти відображені різні емоційні стани людей – страх, щастя, любов тощо. Також на світлинах можна спостерігати готовність чи неготовність героїв приймати які-небудь рішення.

«Кімната – символ нашого внутрішнього світу, у якому є свої страхи, бачення, особисті ідеали. Кожен живе в своїх стінах», – додала авторка проекту.

Про те, чи будуть ще виставки у майбутньому Юлія поки не говорить нічого, лише каже, що це надзвичайно важка та чуттєва праця і завжди хочеться, аби вона була набагато глибша і краща ніж попереднього разу.