У Тернополі діє унікальна філателістична виставка пам’яті Йосифа Сліпого (фото)

Опубліковано в Життя краю 19.06.2017

Відкриття тематичної виставки з нагоди 125-річчя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого відбулась у фойє Тернопільської облдержадміністрації.

Оглянути експонати можуть усі охочі тернополяни, однак, в першу чергу виставка зацікавить філателістів. Адже на ній представлені унікальні блоки поштових мініатюр, які знаходяться у власності Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Їх із США подарував відомий український доктор Роман Смик.

- Постать Йосифа Сліпого заслуговує на всебічну увагу і вивчення. На сьогоднішній день у нас є скромна, але унікальна виставка, яку подарував доктор Роман Смик зі Сполучених Штатів Америки. В нас в колекції є дуже цікаві поштові мініатюри 69-го року, які засвідчують про поштове відправлення з Аргентини, Бразилії , Австрії, США і Німеччини. Ці поштові штемпелі, які зафіксовані на конвертах – їх вжене має і це свідчить про те, що це річ унікальна, яку треба досліджувати і науковцям, і філателістам.  Загалом на виставці представлені сорок блоків поштових мініатюр, які можна «розшифровувати» на складові, - розповідає директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Степан Костюк.

За його словами виставка триватиме приблизно від одного тижня – до 10-11 днів: доти, поки до неї буде інтерес з боку тернополян.

 

До слова, раніше ці ж експонати були представлені 11 червня в ПК «Березіль» імені Леся Курбаса, де відбувалась святочна академія пам'яті Йосифа Сліпого. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.