У тернопільському тролейбусі сьогодні було гучно (фото)

Опубліковано в Життя краю 18.05.2017

«Україна моя вишивана» - саме такий «Тролейбус щастя» курсував найдовшим у  місті 11 маршрутом в рамках відзначення Дня вишиванки.

- Вже три роки поспіль, відколи почав курсувати «Тролейбус щастя»,  до цього свята спільно із КП «Тернопільелектротранс» ми готуємо подібну акцію. Сьогодні музиканти нашого університету грають на інструментах та співають пісні. Попередні роки до акції долучились і студенти філологічного факультету, які читали вірші, - розповідає координатор проекту «Тролейбус щастя», викладач кафедри інформатики ТНПУ ім..В.Гнатюка Галина Полюга.

Впродовж цілого кола, яке триває приблизно півтори години, пасажири мали можливість насолодитись поїздкою під хорошу українську народну музику. Подібна акція припала до душі тернополянам і подарувала їм хороший настрій на весь день.

- Дуже подобається, це дійсно цікава ідея і надзвичайно приємно. Якби в Тернополі всі такі тролейбуси курсували, люди були б більш радісними. Знаєте, ми рідко бачимо усміхнених людей, а це те, що піднімає настрій, - каже пенсіонерка Ольга.

Люди не лише похилого віку оцінили старання студентів-музикантів, акція сподобалась й молодшим тернополянам:

- Мені дуже подобається українська народна музика, в ній відчувається дух нації. Навіть, коли заходиш в тролейбус якось цікавіше їхати, - каже Анатолій, учень 14 ЗОШ ім..Б.Лепкого.

Самі ж студенти-виконавці народної музики Василь, Володимир, Сергій та Петро, запевняють, головна мета акції – подарувати посмішки людям:

- Ми долучились до акції, тому що це приємно для нас. Приємно підносити людям настрій, бачити посмішки на обличчях. Тим більше, що сьогодні суто наше, українське, свято. Ми сьогодні виконуємо українські пісні, такі як «Гуцулка Ксеня», «Червона рута» та багато інших. Хочемо, щоб в тернополян був хороший настрій, - каже один з музикантів Василь.

 

До слова, з 2014 року в місті почали курсувати «Тролейбуси щастя». На разі таких в Тернополі 9.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.