«Блакитна лінія» у творчості тернопільського художника Віталія Довгасенка

Опубліковано в Життя краю 28.03.2016

Відкриття виставки тернопільського художника Віталія Довгасенка відбулося 25 березня у галереї Бункермуз.

Митець створив цю серію картин в Афінах більше 10-ти років тому й вперше представляє у цілісності в Україні.

Роботи заворожують своїм контрастом співвіднесення червоного й де-не-де блакитного кольорів. Усе побачене висвітлює тему любові: навіть невеличкими літерами це слово «Love» видніється на цих блакитних лініях картин.

«Блакитна лінія» є своєрідними ілюстраціями до вірша, якого автор написав англійською «Love is no Longer a Feeling but an Object» – «Любов більше не відчуття, а об’єкт». У його монолозі Віталій Довгасенко запитує: «Ти можеш приховати любов; Ти можеш показати любов; Чи можеш ти відчути любов?».

–Граційні червоні відтінки на полотнах – це образ жінки, жіночий світ, блакитна лінія – чоловіча присутність у ньому. Ці три-чотири відсотки блакитного – те, як я сприймаю чоловіка, це завжди лінія, котра може звертати. А жінка – світ різноманіття пластики форм, відтінків. Виразити чоловіче в жіночому світі – основна ідея «Блакитної лінії» – розповідає митець Віталій Довгасенко.

 

Питання любові, яке є основним на картинах, дотикається кожного у його житті. Тому, коли роздивляєшся силуети, тобі передаються ті емоції, настрій намальованого, – ти у зображеннях бачиш себе, відчуваєш те, що хотів донести у своїх роботах автор: «Любов у почуттях, у емоціях, у гарячому пориві двох світів червоного й блакитного».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.