У Тернополі словацький письменник презентував книгу «Мед і сіль»

Опубліковано в Життя краю 05.04.2017

У Тернополі , 4 квітня, відбулась презентація книги «Мед і сіль», яку видав голова Спілки українських письменників Словаччини Іван Яцканин ( м. Пряшів).

-         Це моя не перша книга, але четверта книга в Україні, видана книга у Тернополі тому я і приїхав щоб про неї заговорити і презентувати її  - розповідає автор Іван Яцканин.

Живе і працює автор в місті Пряшів. Займається художнім перекладом, літературознавством, літературною критикою, публіцистикою, редактор літературного журналу «Дукля» та українського дитячого журналу « Веселка».

Книга пана Івана – це збірка психологічних оповідань і повістей. Він розповідає, що коли дарує її жінкам то завжди радить читати ввечері і випити трішечки коньячку з лимоном, тоді все буде добре і нічого не залякуватиме.

На запитання чому саме така назва книги автор розповідає про життя :

-         «Солодке і солоне – це ж про життя, одного разу може бути солодким , а іншого солоне. Життя це і є контраст».

Володимир Барна розповів про те що, книга «Мед і сіль» включена до програми « Українська книга» і тому сьогодні вона поїде у кожну область, до кожної бібліотеки , наклад буде розповсюджений у межах нашої держави.

 

-         Те, що він випустив таку книжку,  це знакова річ, тому що цього року ми його номінували на Шевченківську премію. Він цікавий як письменник , той словесний ряд який він створює у своєму просторі , саме в Словаччині, долучає до нашого українського неба ось ту найзахіднішу гілку українського простору яка проектується в особливий духовний спосіб  і у нас, - на завершення додає Володимир Барна, голова української літературно – мистецької фондації, заступник голови асоціації поетів України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.