У Тернополі пезентували «Сакральний простір» (фото)

Опубліковано в Життя краю 01.04.2017

В останній день весни, 31 березня, в українському домі «Перемога», в Тернополі, відкрили виставку львівських митців «Сакральний простір». Серед мистецьких творів: інсталяція, відео-арт, живопис, перфоманс, фотографії. Уже протягом багатьох років напередодні Великодніх свят така виставка діє у Львові, але у Тернополі її представили вперше. Серед експонатів виставки твори на релігійну тематику.

-         У Львові ми разом із нашою громадською організацією «Мистецьке об’єднання «НУРТ»» створюємо багато проектів. Одним із видів нашої діяльності є популяризація такого жанру, як мистецтво нових медіа, де використовується відео, програмування, сучасні досягнення науки і техніки. У Львові проект «Сакральний простір» ми проводимо із 2012 року. Причиною створення проекту стало те, що хоча в Україні існує багато митців, які працюють в направленні сакрального мистецтва, але існує й багато тих, хто працює в різних жанрах: відео, медіа-скульптури. На різних заходах, я не бачив подібних творів на виставках, тому вирішив створити свою, - каже художник, співорганізатор виставки Михайло Барабаш.

Окрім фото та відео-творів, на заході учасники проекту «Сакральний простір» представили і перфоманс. Михайло Барабаш, своє бачення сакрального мистецтва представив через хреста з розп’яттям, цвяхів, золотих обгорток з-під цукерок та молотка.

-         Чим побільше золота ми даємо, ми не зліпимо з цього віру, потрібно шукати щось інше, щось щире, повітряне, легеньке і позитивне, - прокоментував свій перфоманс  Михайло Барабаш.

 

В українському домі «Перемога» виставку «Сакральний простір» можна буде відвідати до 14 квітня 2017 року. Вхід вільний. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.