Тернополянка створює адаптивну білизну для поранених захисниць

Опубліковано в Життя краю 17.04.2024

Тернополянка Олеся Школьна шиє адаптивну жіночу білизну. Жінка є учасницею тернопільського підрозділу “Швейної роти” – всеукраїнської волонтерської спільної ініціативи, яка створює одяг для поранених військовослужбовців. 

Олеся Школьна каже, про організацію дізналася ще влітку 2022 року. 

Шиття – моє хобі. Я багато одягу шила собі та дітям. Вдома є багато речей, пошитих моїми руками. Коли побачила у соцмережі “Швейну роту”,  зрозуміла – це саме те, де я можу бути корисною. Хочеться додати комфорту для наших воїнів, які потрапляють у лікарні з покаліченими тілами і душами, – говорить волонтерка. – В першій моїй посилці були торбинки турботи - тканинні мішечки на затяжках, у яких хлопці можуть тримати та перевозити свої особисті речі. 

Жіночі трусики – перший адаптивний одяг, пошитий волонтеркою.

Білизна – це найнеобхідніше, що має бути у людини, щоб допомогти навіть лежачи у лікарні зберегти гідність. Спочатку я шила адаптивні трусики на завязках та кнопках. Згодом побачила ідею з гачками, які використовуються для пошиття бюстгальтерів та топів та почала втілювати її в роботу, каже Олеся Школьна. – Липучки на жіночих трусиках мені уявити складно: вони жорсткі, а оскільки білизна прилягає до шкіри, це може викликати дискомфорт. Проте для деяких поранених білизна на липучках все ж залишається актуальною. Наприклад для тих в кого рухома тільки одна рука – вони липучки можуть застібнути самостійно.

Адаптивні труси волонтерка шиє лише з натурального трикотажу.

Першу пошиту Олесею адаптивну жіночу білизну волонтери відправили 14-річній дівчинці, яка отримала травми внаслідок ворожого обстрілу Запоріжжя. 

На сьогодні немає дуже великих запитів саме на таку жіночу білизну (на відміну від чоловічої), але потреба в таких трусиках є. Нещодавно я шила їх по запиту від тернопільської волонтерки – у лікарню нашого міста поступила поранена військовослужбовиця, – говорить Олеся Школьна.

Волонтерка каже: охочі можуть навчитися створювати адаптивну білизну самотужки. Майстрині “Швейної роти” розробили лекала та записали майстер-клас з пошиття білизни для поранених.

Люди, у яких є потреба в адаптивному одязі можуть звернутися до майстринь тернопільського підрозділу “Швейної роти” або заповнити Google-форму вказавши всю потрібну інформацію.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.