Новосілля святкувала тернопільська організація, що працює з «сонячними» дітками (фото)

Опубліковано в Життя краю 24.03.2017

22 березня відбулося урочисте новосілля в оновленому приміщенні ГО «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо», що знаходиться за адресою вул. Федьковича 14/2. Щодня у закладі займається близько 20 дітей з хворобою Дауна, аутизмом та ДЦП. Для потреб громадської організації, яка працює у місті уже 7 років, міська рада виділила просторе приміщення з кількома кімнатами.

Напередодні відкриття, 21 березня, світ відзначав День людей з синдромом Дауна, в рамках якого, провели цікавий флешмоб «Кольорові шкарпетки», до нього долучилися і обласна, і міська рада, а також навчальні заклади. У середу «БебіКо» вперше приймав гостей у своєму новому домі.

- У цьому приміщенні ми маємо серію цікавих проектів, де займаються діти з синдромом Дауна, дітки з аутизмом, з  гідромікроцефалією, частково з ДЦП. Сама організація наша заснована у 2010 році, починали ми з діток із синдромом Дауна, які одразу займалися в інтегрованих, загальних групах, також займалися індивідуально. Зараз у нас вже діє і міні-садочок – це є проект соціального напрямку з денним доглядом, - розповідає Ольга Гордієнко, голова ГО «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо».

Журналістів познайомили «сонячним» хлопчиком Сергійком, з яким у Центрі займаються з зовсім маленького віку – 4 місяців, а зараз йому уже 4 рочки. Зараз малюк відвідує звичайний садочок, окрім того, приходить на денний догляд у «БебіКо», де з ним займаються індивідуально. Новому приміщенню радіють не тільки діти, але і їхні матусі, які можуть спокійно залишати малечу на вихователів та мати час на власні справи.

- Це є спільний проект міської ради та громадських організацій. Нами було прийняте рішення про передачу приміщення площею близько 160 квадратних метрів для громадської організації «БебіКо», до складу якої входять професійні, практикуючі психологи, фізіотерапевти, люди, які вже багато років займаються такими дітками. Раніше вони орендували квартиру в центральній частині міста за власні кошти, проте там, по-перше, було замало площі і строк оренди завершився, тому до нас звернулися за допомогою знайти приміщення, яке спільно з організацією було обрано, - говорить міський голова Сергій Надал.

Додатковими перевагами розміщення Центру є і дитяча лікарня з відділенням реабілітації для дітей, яка знаходиться неподалік. Поруч з «БебіКо» працює Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де дітки двічі на рік проводять по 2 тижні. В цей час вони мають заняття у групах та індивідуально. Проте саме «БебіКо» є єдиною в Тернополі організацією, яка займається новонародженими і батьки, у яких народилися діти з відповідними хворобами, звертаються до фахівців Центру, консультуються з ними, знаходять підтримку серед інших батьків та не залишаються наодинці зі своєю проблемою.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.