Муніципальному Галицькому камерному оркестру – 25 років

Опубліковано в Життя краю 20.03.2017

З нагоди 25-ліття Муніципального Галицького камерного оркестру, а також 70-річчя його художнього керівника і диригента, народного артиста України – Василя Феленчика, 19 березня у кінотеатрі «Перемога» відбулася святкова імпреза.

Зал був переповнений глядачами. У програмі ювілейного концерту звучали перлини світової музики.  Зі сцени лунали популярні, класичні твори, джаз і навіть рок, який став сюрпризом для багатьох глядачів. «Виконання рок-хітів, свідчить про нову сторінку у творчості оркестру» - сказала ведуча концерту -  Олена Лайко. Назарій Стець, який є однолітком оркестру і грав у ньому три роки подарував композицію на контрабасті усім глядачам . Зараз Назарій став популярним музикантом у Києві, але свій рідний оркестр з Тернополя не забуває. На концерті також прозвучали і вокальні твори із народною хоровою капелою «Зоринка».

Багато квітів, подарунків, теплих слів, аплодисментів отримав маестро – Василь Феленчак. Муніципальний оркестр і його художнього керівника вітали колеги, друзі, учні, музиканти, які свого часу працювали в цьому колективі, міський голова Тернополя – Сергій Надал також привітав оркестр і народного артиста з ювілеєм. На сцену з вітанням вийшла перша ведуча концертів оркестру  – Ганна Ніколайчук, а також колишній міський голова Тернополя Богдан Левків. Саме за його каденції у 2003-му році Галицький камерний оркестр отримав статус муніципального.

На завершення дали слово Василю Феленчаку, який подякував усім присутнім і сказав:

 

«Мої слова  - це музика. Зараз наш колектив на вершині своєї творчості і ми щасливі, що можемо дарувати музику і виступати для тернопільських глядачів».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.