У Тернополі відкрили нові укриття у чотирьох закладах освіти

Опубліковано в Життя краю 05.10.2023

У Тернополі відкрили нові укриття у чотирьох закладах освіти. Це стало можливо завдяки  благодійному проєкту Freedom Space, засновником якого  народний депутат «Слуги Народу» Андрій Богданець.

Зокрема комфортні та безпечні сховища тепер мають три школи та університет. Загалом по Тернопільській області облаштовано 8 укриттів.

«Тепер, коли лунають сирени, у цих закладах освіти навчання не доводиться переривати. Завдяки проєкторам та зручним меблям, встановленим у сховищах, проведення занять продовжується. Тішимося, що учні приходять в укриття не тільки для того, аби перечекати небезпеку: ці приміщення придатні для використання як звичайні кабінети та зали», - сказав ініціатор проєкту з відновлення укриттів Андрій Богданець.

Як зауважив присутній на інспектуванні укриттів міський голова Тернополя Сергій Надал, триває робота із забезпечення безпечних укриттів для навчальних закладів: шкіл і садочків.

«Ми проінспектували навчальні заклади спільно з Андрієм Богданцем. Він та його фонд долучились до облаштування укриттів. Завдяки цьому нам вдалось зекономити кошти і спрямувати їх на інші об’єкти. Минулого року були проведені підготовчі роботи по всіх школах: підготовка приміщення, санвузли, вентиляція. Благоустрій цих приміщень покращувався цього року. Дякую за пропозицію залучити кошти для поліпшення існуючи приміщень. Укриття зручні та комфортні, відповідають вимогам і стандартам. Дітям зручно», - сказав міський голова.

Водночас директор Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука» Олександр Остапчук зауважив, що завдяки ініціативі Андрія Богданця ремонтні роботи розпочались швидко і завершились приблизно за 1,5 місяці.

«Робітники зробили все дуже гарно: гідротехнічні роботи, підлога, привезли меблі. Я не міг повірити, що так швидко все зроблять. Також нам подарували проєктор. Тож  діти матимуть можливість переглядати фільми освітнього і розважального характеру. Укриття може вмістити понад 600 дітей. Враховуючи, що в нас 1200 дітей вчаться у 2 зміни, то це цілком достатньо», - сказав він.

Нагадаємо, що в межах проєкту буде облаштовано понад 30 комфортних укриттів у школах та дитячих садках у різні міста України: від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя.

Державні кошти витрачатися не будуть: проєкт реалізує благодійний фонд «Допоможемо разом», а фінансує міжнародний донор – Freedom Holding Corp.

«Я закликаю депутатів, чиновників, соціально відповідальний бізнес: давайте розв’язувати цю проблему разом. Долучайтеся до нашого проєкту, або шукайте інші можливості, але будуйте, ремонтуйте укриття. Це ж життя наших дітей!» - наголосив Андрій Богданець.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.