"ЗСУ – в першу чергу": у Тернополі відбулася акція протесту (фото)

Опубліковано в Життя краю 14.09.2023

Сьогодні о 17:30 під стінами Тернопільської міської ради зібралися люди.

Серед вимог, які висловили містяни – збільшення витрат з бюджету на фінансування ЗСУ та забезпечення військовослужбовців.

Про це розповіла організаторка акції протесту Ольга Тимошенко

– Військові і їх рідні знають, чого не вистачає на фронті. Минулого року з 24 лютого по вересень ми повністю з нуля тричі збирали мого чоловіка. І мова зараз не про військову форму чи термобілизну. Це телефони, взуття, спальники. Їх ЗСУ видає, але тільки один і ти за нього вже матеріально відповідальний, – пояснює жінка. – Мета акції – перерозподіл некритичних витрат міста. Також створення ініціативної групи, яка буде розглядати тендери і приймати заявки від воїнів та їх сімей. Не лише від командирів, але і від військовослужбовців, які прописані в Тернополі, їхніх дружин і внутрішньо переміщених осіб, які проживають у нашому місті, зареєстровані тут і воюють в ЗСУ.

До мітингувальників вийшла речниця Тернопільської міської ради Марʼяна Зварич, а також  начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський та начальник відділу технагляду Олег Вітик.

Марʼяна Зварич розповіла присутнім про програми, які діють у міській раді на підтримку захисників України.

– Є кілька програм які допомагають нашим військовим. Найбільша з них - програма обороноздатності. Близько 100 мільйонів гривень на неї передбачено лише цього року. Це на прямі видатки для допомоги нашим захисникам. Зокрема ці кошти за запитами військових частин перераховуються напряму на їхні рахунки. Також є друга частина програми допомоги. Командири військових частин надсилають запити до міської ради і ми на ці запити закупляємо необхідне обладнання. Можу вас запевнити, що станом на сьогодні абсолютно всі 100% запитів, які прийшли від командирів військових частин були задоволені і все закуплено, – каже Марʼяна Зварич.

Вона також повідомила мітингувальникам, що міський голова Сергій Надал не зможе вийти, адже щочетверга у цей час він проводить зустрічі з дружинами військовослужбовців.

Схожі акції відбулися також у інших містах України, а саме: Одесі, Києві та Львові.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Допомога з тилу: «Військова пошта» знову везе на фронт посилки
«Українська команда» Тернопільщини знову вирушила на фронт з допомогою. У межах проекту «Військова пошта» волонтери…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.