«Вночі немає спання ні мені, ні сусідам»: під судом у Тернополі люди вимагали посадити винних у підпалі авто (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 13.09.2023
 
Під стінами Тернопільського міськрайонного суду сьогодні відбувся пікет.
 
Кілька десятків людей вимагали відправити «за ґрати» фігурантів резонансної справи, яких підозрюють у підпалі елітних автівок.
 
Нагадаємо, минулого року, за три місяці у Тернополі відбулися підпали одразу трьох авто. Загальна сума збитків становить майже 150 тисяч доларів. 
 
Головним підозрюваним у замовних злочинах виявився відомий 65-річний бізнесмен Михайло Палагнюк, який є власником торгово-готельного комплексу «Золоте кільце», що на масиві Східний. Виконавцями злочинів виявилися троє найманців.
 
За версією слідства, упродовж вересня-грудня 2022 року Палагнюк зі спільниками умисно вчинили підпали елітних автомобілів марки Mercedes-Benz E220D, BMW X5 та Mercedes-Benz GLA 250, що належать його колишнім бізнес-партнерам.
 
На пікет сьогодні зібралися рідні, друзі та сусіди потерпілих. Вони кажуть, що справу затягують.
 
– Ця справа тягнеться з осені 2022 року. Ми тут, під судом, час від часу збираємося, але бачимо, що розгляд затягують. Схоже, суддя має свій інтерес,  зазначила учасниця акції Оксана.
 
Потерпілі під час пікету розповіли журналістам про психологічний тиск. Вони  зазначають, що їхні рідні перебувають у небезпеці.
 
– Злочинці, які спалили наші автівки, гуляють на волі. Є стовідсоткові докази, які підтверджують, що вони мають бути у в’язниці. Нічкою немає спання ні в мене, ні в сусідів. Коли приїжджає сміттєвоз і гримає дверима, то всі біжать на вулицю, щоб подивитися, чи не горить їхнє авто,  розповів потерпілий Ярослав Сирота.
 
Ще один потерпілий розповідає, що йому погрожували фізичною розправою.
 
– Наших автівок він спалив три. Замовив ще дві спалити – моєї дружини і нашого спільного знайомого. Потім Палагнюк хотів розправитися фізично за допомогою зброї,  каже Тарас Синишин.
 
Його брату Руслану Синишину елітну автівку також спалили.
 
– Прийшов сюди сьогодні, щоб добитися справедливості. Так далі бути не може! Справа тягнеться дуже довго. Було вже сім підготовчих засідань. Наявні усі докази, то чому ж досі чекати?!– обурюється Руслан Синишин.
 
Підготовче засідання сьогодні таки відбулося. Втім, тривало воно недовго. Наступне заплановане на 22 вересня.
 
– Знову сьогодні було перенесено справу у зв’язку з тим, що захисник обвинуваченого подав скаргу. Вона має розглянутися в суді. Оскільки не було певних оригіналів документів, на підставі яких суддя може прийняти рішення, тому справу відклали. Слава Богу, не на довго. Сподіваюся, що наступного підготовчого засідання всі питання буде вирішено і ми можемо призначити справу до судового розгляду, – зазначив адвокат потерпілих Роман Дасюк.
 
Далі буде…  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.